Työ

Hiljaa arvojen äärellä

Hiljaisuus voi olla vieras kokemus. Sitten, kun pääsee tilanteeseen, jossa on oikeasti ihan hiljaista, tuo hiljaisuus puhuttelee. Hiljaa. Hitaasti. Onko hiljaisuus tämän päivän megatrendi? Ihailen Sallan kuntaa, jossa hiljaisuutta on tuotteistettu myytäväksi asti. Ehkä jokaisen on syytä vetäytyä välillä pois hälystä ja melusta. Antaa itselle lupa olla kiirehtimättä ja suorittamatta.

Loirinuotiolla -ohjelman hitaus viehättää minua. Ohjelman kautta välittyy hiljaisuuden merkitys. Leppoisaa jutustelua, tärkeitä asioita. Kohtaamisia. Sanotaan ääneen, että arvostetaan toisia, sanotetaan ilo ja kiitollisuus. Siinä meillä on oppimista.

Jos olen mennyt itseltäni hukkaan, on hyvä hiljentyä. Astua hiljaisuuteen, ehkä rukoukseenkin. Liitämme hiljaisuuteen myös levon ja rauhan. Muistammeko pysähtyä välillä? Miettiä sitä, mikä on tärkeää. Tuijottaa tulta tai kuunnella tuulta.

Kävin syksyn pimeimpään aikaan Unelmista totta –valmennuksen. Tällä muutaman viikon jaksolla pysähdyimme kuuntelemaan omia ajatuksiamme, haaveitamme ja unelmiamme. Kirjaamalla ylös itselle tärkeitä asioita, kirkastui arvomaailma, jonka pohjalle olen rakentanut Saivon.

5 arvoa ja miten ne vaikuttavat tekemiini päätöksiin

  • Sen mitä teen, teen rakastavin mielin. Otan läheiseni huomioon kaikessa.
  • Luovuus – kekseliäisyys, idearikkaus ja innovatiivisuus ovat voimavarojani ja yksi osaamiseni perusta.
  • Motivaatio – mihin lähden ja mitä haluan tehdä, sen teen kunnolla, täydestä sydämestä.
  • Innostus – tekemisen palo, halu saada asiat tuntumaan mukavilta. Ihmisellä täytyy enimmäkseen olla hauskaa!
  • Usko – kristilliset arvot, jotka ohjaavat toimintaani. Uskoni turvin voin luottaa siihen, että asiat menevät niin, kuin on tarkoitettu. Hiljentymisestä saan voimaa ja jäsennän ajatuksiani.

Haluan vaalia ja luoda suhteita sellaisten ihmisten kanssa, jotka jakavat saman arvomaailman. Haluan oppia ihmisiltä, verkostoitua ja saada uusia kontakteja, ystäviäkin. Mietin, uskallanko sanoa tätä ääneen, mutta sanon kuitenkin. Haluan välttää hyökkääviä, negatiivisia ja aggressiivisesti käyttäytyviä ihmisiä.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *