Keho

Auta Antti!

Jos tuntuu, että ajatuksesi kiertävät liikaa samaa rataa ja haluat saada irtioton arjestasi, suosittelen sukeltamista Antti Holman podcasteihin! Konsepti on melkein liian yksinkertainen ollakseen totta. Kuuntelijat saavat lähettää Antti Holmalle kysymyksiä ja hän sitten vastaa niihin parhaan kykynsä mukaan. Kysymykset voivat olla maan ja taivaan väliltä, jopa niiden ulkopuolelta. Jokaisella tietysti on mahdollisuus lähettää oma kysymyksensä Antti Holmalle, mutta olipa kysymys mikä tahansa, riittää vastauksissa ammennettavaa monenlaisiin tilanteisiin.  

Viiden sekunnin sääntö

Omaan työkalupakkiini olen saanut Antti Holmalta uuden välineen, joka on viiden sekunnin sääntö. Tulkitsen nyt viime viikolla kuuntelemaani jaksoa, joten voi olla, että olen muotoillut kuulemaani omaan elämäntilanteeseeni sopivaksi. Suosittelenkin, että kuuntelet itse podcastit vaikka muistiinpanovälineiden kanssa, takaan, ettet kadu. Itse olen käyttänyt podcastia siivouskaverina ja lenkkikaverina.

Säännöllistä ruokarytmiä etsimässä.

Viiden sekunnin sääntö on sellainen, että jos mietit jotakin, mitä pitäisi tehdä ihan kohta – esim. lähteä lenkille, aloittaa blogin kirjoittaminen, soittaa ystävälle tai laittaa pyykit kuivumaan, on paras keino saada asia tehtyä, tarttua siihen viiden sekunnin sisällä. Kun tiedostat, että nyt on sellainen asia kyseessä, ala laskea hitaasti viidestä alaspäin ja samalla jo toimi.

Minulle tämä toimii myös käänteisesti. Jos esimerkiksi tarjolla on kulhossa suklaata ja ajattelen, ettei nyt pitäisi ottaa niitä, on minulla viisi sekuntia aikaa päättää jättää suklaakuppi rauhaan. Viiden sekunnin aikana teen päätöksen. Ne ovat ratkaisevat viisi sekuntia. Ja näin pystyn väistämään suklaakuppia koko päivän!

Tällä viikolla onnistuin tällä tavalla hankkimaan itselleni Oulu-Opiston jumppakortin! Olen miettinyt sitä aina silloin tällöin ja kortin hankkiminen on jäänyt. Kun otin järeät aseet, eli viiden sekunnin säännön käyttöön, onnistuin kertaistumalla! Kunhan jumpat syyskuussa alkavat, saan testata, miten sääntö toimii jumppaan lähtemisen kannustimena.

Olen nauttinut suunnattomasti Antti Holman oivalluksista. Kuuntelijana olen voinut sieluni silmin kuvitella ruokakomeron New Yorkissa, jossa podcastit on nauhoitettu. Alkujaksoissa Antti Holma hörppäili kotoisasti kahvia podcasteja äänittäessään. Minua kahvin hörppäily ei häirinnyt. Välillä olen nauranut ääneen kuunnellessani Holman lämminhenkistä juttelua kuin ystävälle. Holma ei vain höpöttele niitä näitä, vaan hän on todella tehnyt taustatyötä vastaillessaan kuuntelijoiden hänelle lähettämiin kysymyksiin. Itsekin olen haaveillut podcastin tekemisestä, ehkä joskus minulla on mahdollisuus toteuttaa tämä unelma. Kiitos teille ystävät, jotka johdatitte minut Auta Antti –podcastin pariin! Kuuntele Auta Antti! -podcastia täältä.

Harriet

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *