Koti

Vieraileva blogisti: Hulda Urponen

Possu nimeltä Piki seikkailee Huldan kirjoittamassa tarinassa.

Olipa pieni Vaapukan kylä, jossa asui possu nimeltä Piki. Pikin omistaja oli pieni tyttö nimeltä Helli. Helli oli 6-vuotias ja hän asui pienessä puutalossa Vaapukan kylän reunalla. Hellin talon pihalla oli aitaus, jossa oli kolme pientä porsasta; Piki, Rolle ja Alvar.

Hellin perhe ei ollut kovin rikas. Heillä ei ollut varaa ostaa ruokaa, joten he päättivät, että heidän pitää myydä kaksi porsasta. He saivat porsaista sen verran rahaa, että pystyivät elättämään perheensä. Heille jäi vain yksi porsas, Piki. Piki oli kovin yksinäinen possu, koska muut kaverit oli myyty.

Helli leikki Pikin kanssa paljon, koska Pikillä ei ollut enää possuystäviä. Eräänä päivänä Helli lähti kävelyttämään Pikiä hihnassa. Piki liikkui nopeasti ja se tykkäsi olla ulkona. Kun Helli oli käyttämässä Pikiä kävelyllä, häntä vastaan tuli erikoinen mies koiran kanssa. Koira haukahti Pikille ja Piki säikähti niin, että hyppäsi Hellin syliin. Helli rauhoitteli Pikiä, ja he menivät rauhassa koiran ohi.

He jatkoivat lenkkiä ja pian he tulivat metsäpolulle. Se oli reitti, mitä he eivät olleet ennen menneet. Metsäpolun päässä oli kaivo. Kaivossa oli ämpäri, joka oli laskettu alas ja kaivon vipu oli hukassa. He etsivät vipua kaikkialta, koska Helli ja Piki halusivat tietää, mitä kaivossa olisi. He kävelivät kaivon ympäri ja lopulta vipu löytyi kaivon katolta. Helli otti vivun, laittoi sen paikoilleen ja rupesi hinaamaan ämpäriä ylös. Pian Helli sai ämpärin ylös ja mitä hän siinä näkikään! Ämpärissä oli kirjekuori. Helli ei avannut kirjekuorta heti, koska hän halusi näyttää sen vanhemmilleen. He lähtivät reipasta vauhtia kotiin ja Helli vei kirjeen äidille.

Äiti avasi varovasti kuoren ja hämmästyi, miten kauniilla käsialalla kirjoitettu kirje siellä olikaan. Äiti tunnisti käsialan, joka kuuluu miehelle, joka asuu toisella puolella kylää. Äiti kertoo Hellille, että miehellä on iso koira. Helli kertoo nähneensä kyseisen miehen samana päivänä kävelyllä koiran kanssa. Mies on töissä kello- ja kultaliikkeessä ja on todella rikas. Kirjeessä lukee: Hyvä henkilö, joka luet tätä kirjettä juuri nyt. Olet voittanut 10 000 euroa. Lunasta voittosi saapumalla kylän metsän reunalle, ison kuusen kohdalle.

Helli mietti, mistä mies olisi saanut niin paljon rahaa. Helli ja hänen äitinsä ja Piki päättivät lähteä heti kuusen luokse. Kuusen luona mies jo odottikin. Helli oli todella utelias tyttö, joten hän ensimmäisenä kysyi mieheltä: Mistä olet saanut kaikki rahat. Mies vastasi, että hän oli myynyt kello- ja kultaliikkeensä ja halusi auttaa sellaisia, jotka tarvitsivat apua.

Helli, Piki ja Hellin äiti ovat hyvin, hyvin kiitollisia miehelle! Ja rahoilla, jotka he häneltä saivat, he voivat ostaa Pikille kaksi uutta possukaveria ja heille jäi vielä rahaa ruokaankin. Pikin uusien possukavereiden nimeksi tuli Ronsu ja Röyhelö. He saivat elää onnellista pikkupossujen elämää ainakin jouluun asti. Sen pituinen se.

Tarinan kirjoitti Hulda

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Jopas on mukava satu. Pituuttakin sadulla on, jotta kiva seurata. Nimet ovat oivallisia, luontoa ja eläimiä on. Ystävä ja auttaminen on mukana ja tietysti äiti. Oi oi?.

    1. says:

      Kiitos, Eija! Iloa kesään! T: Harriet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *