Koti

Aurinko tekee ihmisistä mukavia

Hän miettii, miksi toinen täällä valon lapsi on…

Olen kuin uusi ihminen. Mieli on parempi, kuin aikoihin. Väsymys ja vetämättömyys ovat tipotiessään. Osaan iloita arjen pienistä ihmeistä. Kivennäisvedestä ja mansikasta. Ruusun oksasta. Tunnen, miten saan energiaa vihreästä väristä. Rakastan kesää! Rakastan valoa! Rakastan!

Vain muutama lämmin, aurinkoinen päivä – ja olen kohoamassa pilviin. Aurinko on minulle ilmaista mielialalääkettä. Nautin siitä, että voin laittaa mekon päälleni. Kaikki värit näyttävät kirkkaammilta, hymyilen elämälleni. Näen siinä niin paljon ilon aiheita.

Valopilkkuna hyvän tekeminen

Kesäkahvila Mansikin avajaisia vietettiin lauantaina. Olimme Ronjien kanssa palvelemassa ikäihmisiä. Autoimme heitä tulemaan mukaan yhteislauluhetkeen ja olimme laulamassa heille ja muille kesämielellä oleville kahvilavieraille. Kun saa tehdä hyvää toisille, saa takaisin monin verroin enemmän.

Kesäkahvila Mansikki on Rovaniemen Saarenkylässä Palvelutalo Saarenkodin yhteydessä sijaitseva idyllinen ulkoilmakahvila sympaattisine maitolaitureineen. Mansikan muotoinen kioskirakennus näkyy kauas. Ja mikä voi olla hauskempaa, kuin saada omaan kylään ihana kesäkahvila! Iloitsen myös siitä, että kahvilalla on paljon ohjelmaa. Seurakunta järjestää torstai-iltaisin klo 18 pienen iltahartauden – nyt ei kyllä voi enää kynnys matalammalla olla seurakunnan toimintaan. Mutta luvassa on paljon muitakin mukavia tapahtumia, elävää musiikkia ja Kyläpäiviä!

Rakkaudesta musiikkiin ja isään

Sain muistojeni aarrearkkuun taas yhden tärkeän kokemuksen lisää, kun pääsin isän kanssa yhdessä esiintymään Rovaniemen seudun sydänyhdistyksen 60-vuotisjuhlaan. Nämä hetket merkitsevät minulle paljon. Jotenkin ymmärrän näiden tilanteiden ainutlaatuisuuden. Sydämeni oli täynnä iloa ja tunsin olevani jotenkin niin avoinna vastaanottamaan kaikki ne rakkauden tunteet, joita saan kokea yhdessä isän kanssa.

Yksi tärkeimmistä rooleista, joita minun elämässäni on, on tyttären rooli. Siinä saan olla yhtä aikaa aikuinen ja lapsi. Luova ja utelias, vahva ja heikko. Saan käpertyä isäni kainaloon ja kokea siinä niin paljon rakkautta. Siinä roolissa minä en tarvitse enää mitään, olen jo saanut kaiken. Voin nauttia tästä hetkestä ja antautua olemaan se, mikä olen. Ilman taistelua tai vastatuulta. Saan olla isän pieni lintu. Siinä on yhdelle tytölle kylliksi.

Elämäni rikkaruohoja

Olen viime päivinä saanut touhuta myös pihalla. Samalla, kun olen yrittänyt epätoivoisesti päästä eroon kukkapenkkieni rikkaruohoista, olen miettinyt oman elämäni rikkaruohoja. Asioita, joita en enää tarvitse. Asioita, jotka eivät tuota minulle iloa. Hyväksyn itseni sellaisena kuin olen. Minä riitän sille, kuka minusta välittää.

Kun vain aurinko paistaa, niin kaikilla on niin paljon parempi olla. Tulisipa aurinkoinen kesä! Ihmiset ovat aurinkoisella säällä niin paljon mukavampia!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *