Keho

Tommy Hellstenin kanssa hyvinvointia pohtimassa

Valo1

Minulla on joskus tapana ostaa jonkun lehden irtonumero. Sitten, kun minulla on aikaa, istahdan lehden kanssa sohvan nurkkaan villasukat jalassa, kääriydyn lämpöiseen huopaan ja otan vielä kupin teetä. Tällainen lukunautinto on haaveissani, mutta todellisuus on karu. Kun näitä hetkiä tulee kuitenkin aika vähän, on minulla lehtilaatikko, jossa on lukemattomia lukemattomia lehtiä. Löysin laatikosta Kg-lehden välissä jaetun laihdutusoppaan. Löydän siitä Tommy Hellstenin 8 vinkkiä hyvinvointiin. Nämä vinkit ovat sellaisia, jotka itsekin voin täysin allekirjoittaa.

1. Tarvitsen yhteyden Suurempaan

Ihminen tarvitsee kokonaisuuden, jonka osa hän voi olla. Tämä on kaiken hyvinvoinnin pohja ja sen tärkein edellytys. Minä kutsun tätä Suurempaa Taivaan Isäksi.

2. Käyn päivittäin dialogia tämän Suuremman kanssa.

Käytännössä se merkitsee jokapäiväistä hiljentymistä, rukousta ja tietoista läsnäolon tilan etsimistä.

3. On tärkeää huolehtia siitä, että mahtuu itse omaan elämäänsä.Kalenteri

Ihmisellä olisi hyvä olla paitsi riittävän vähän merkintöjä kalenterissa, myös tilaa merkintöjen välillä. Näin hän ehtii valmistautua siihen, mitä tulossa on ja jälkeenpäin arvioida sitä, mitä edellinen kalenterimerkintä oikein tarkoitti. Joskus olisi hyvä, ettei kalenterissa olisi mitään.

4. Vaalin tärkeintä ihmissuhdettani, eli suhdetta itseeni.

Yritän hyväksyä itseni. Yritän suhtautua itseeni arvostaen. Tällainen minä olen, enkä muuksi muutu. Tai no, kyllä minä opin, uusiakin asioita. Minun täytyy tulla itseni kanssa toimeen ja mielellään mahdollisimman hyvin. Toiseksi tärkein suhde on suhde omaan puolisoon. Tämä suhde on täysin riippuvainen siitä, millainen suhde itseeni on.

5. Pyrin olemaan tietoinen siitä, mitä tapahtuu.

Pyrin olemaan läsnä tässä hetkessä. Missään muussa hetkessä läsnä oleminen ei ole mahdollista.

6. Liikun riittävästi.lenkkari

Tähän kohtaan liittyy myös se, että syön mahdollisimman hyvin ja nukun tarpeeksi. Syön tavallista ruokaa. Totaalikieltäytyminen ei johda mihinkään. Vältän valkoisia jauhoja (leipää ja pastaa) ja suosin täysjyvätuotteita (eli syön ruisleipää ja täysjyväpastaa) ja yritän aina saada lautaseni mahdollisimman värikkääksi ja täyttää yli puolet lautasesta kasviksilla / salaatilla. Liikun ulkona, sillä sisätyö saa minut kaipaamaan happea. Säälin siskoani, joka asuu toisella puolella maapalloa, sillä hän ulkoilee hengityssuojaimet päällä huonon ilmanlaadun vuoksi.

7. Elän luopumisen tilassa.

En halua kontrolloida kaikkea. Minulla on kaikkea paljon ja jopa liikaa. Yritän elää elämääni ymmärtäen, että kaikesta joutuu joskus luopumaan. Hyväksyn sen, vaikka siihen sisältyy kipua ja kärsimystä.

8. Teen riittävästi asioita, joista pidän.

Yritän tietoisesti etsiä tekemistä, josta nautin. Hankkiudun sellaisten ihmisten seuraan, joiden kanssa minulla on hyvä olla. En mittaa asioiden arvoa rahassa vaan rakkaudessa.

Tulkitsin Hellstenin ajatuksia, tai itseasiassa tulkitsin toimittaja Susanne Strömbergin kirjoittamia Hellstenin ajatuksia, joita pohdin omalta kannaltani. Tunnen itseni pieneksi ja keskeneräiseksi.

Siinäpä onkin ihmiselle tekemistä. Miettiä, mitä elämältään haluaa ja lähteä sinnikkäästi kohti uusia nöyryytyksiä!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *