Keho

Unelmille siivet

Joka suunnasta saamme vihjeitä siitä, miten tätä elämää olisi hyvä elää. Ainakin olisi syytä syödä terveellisesti, ohjeistaa yksi. Muista palautua, jos teet pitkän työputken, muistuttaa toinen. Nuku ja lepää riittävästi, neuvoo kolmas. Älä tee montaa asiaa yhtä aikaa, opettaa neljäs. Liiku, että jaksat, sanoo neljäs. Olisiko kuitenkin niin, että kukaan muu ei voi tietää, mikä on sinulle oikea tapa.

Ihmisen päivä on täynnä valintoja. Jo pelkästään syömisen ympärillä näitä valintoja on valtava määrä joka päivä. Jos väsyttää, on vaikea valita hyvin. Jos harmittaa, vaikuttaa se yhtälailla valintoihimme. Ja kun valitsemme väärin, harmitus kasvaa. Kierre on valmis.

Sarjassamme tunnustuksia

Minä olen tehnyt viime aikoina huonoja valintoja. Olen syönyt epäterveellisesti ja se alkaa vaikuttaa olooni. Onneksi minulla ei ole vaakaa, se on jossakin Oulun Tuirassa sijaitsevassa varastossa, pahvilaatikossa. Hyvä niin, sillä taas ollaan siinä tilanteessa, että jos nousisin sen päälle, alkaisi minua varmaan harmittaa. Jos en tee asialle mitään, harmitus vain kasvaisi.

Mietin tapaa suhtautua tilanteeseen. Minä haluan itselleni paremman olon. Mutta pitäisikö kuitenkin lakata haluamasta? Jos koko ajan haluaa jotakin muuta, mitä on, muuttuu haluaminen pakonomaiseksi tarpeeksi. Haluaminenhan kertoo, että minulta puuttuu jotakin. Ei minulta mitään puutu!

Kiitoksen voima

Kuva: Anne-Mari West Photography

Minun täytyy luottaa prosessiin – tehdä asioita niin hyvin, kuin osaan. Ja minä osaan! Kohtaan rohkeasti sen, mitä pelkään. Totean, että hyvään oloon on nyt pieni matka, mutta että annan sille mahdollisuuden toteutua.

Sen sijaan, että kerron itselleni syitä sille, miksi minä en voi tai että miksi joku asia ei ole mahdollinen, kysyisinkin: Entä jos se on mahdollinen? Lähestyn asiaa positiivisen näkökulman kautta. Kiitän itseäni, osaan tehdä oikeita valintoja. Elämä on tarjonnut minulle paljon hyvää. Mietin näitä hyviä asioita ja kiitän jokaisesta. Löydän uusia syitä kiitokselle.

Juuri tänään olen tässä ja kiitän elämästäni. Se on moninaista, iloista ja surullista. On iloista päästä kohti uutta, on surullista luopua vanhasta. On iloista avata uusia ovia ja surullista sulkea vanhoja.

Sinä ja minä, me molemmat tiedämme, mikä meille tekee hyvää. Me tiedämme sen, mistä innostumme tai sen, mikä saa meidät iloisiksi. Kuule, ystäväni. Tehdäänkö pieni harjoitus? Sano tässä hetkessä itsellesi: Minä ansaitsen kaiken hyvän, minkä tämä päivä minulle tarjoaa. Tämäkin päivä on mahdollisuus jollekin uudelle, ihanalle muutokselle. Sinä ansaitset sen!

Uskotko, että juuri nyt on oikea aika alkaa toteuttaa haaveitasi? Miten haaveita tai unelmia toteutetaan? Yksi kerrallaan.

Mennäänkö taas yhtä matkaa?

Sinun, Harriettisi

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Aila Jäntti says:

    Kiitos Harriet. Kumpa tämän muistaisimmekin. Positiivisuuden kautta tätä keskustelua on käytävä itsemme kanssa. Hyvää alkanutta viikkoa sinulle ja meille?

    1. says:

      Kiitos, Aila <3 t: Harriet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *