Keho

Kaksi lääkettä parempaan oloon

Avaan sähköpostistani linkin ja nostan kuulan käteen. Pyörittelen sitä kehoni ympäri ja pääsen nopeasti rytmiin kiinni. Lämmittelyn jälkeen haastetaan monipuolisesti eri lihasryhmiä. Erilaiset treenipatterit saavat ajan kulumaan nopeasti ja tunnin kahvakuulatreenistä tulee erittäin hyvä olo.

Kahvakuulaharjoituksen avulla voi kehittää voimaa ja sillä voi myös treenata ihan perinteisiä lihakuntoliikkeitä. Tällä kertaa treenaan olohuoneessani, kesällä treenipaikkana oli Värtön uimaranta. Olen myös treenannut omalla pihalla, sadesäällä tein treenin terassin katoksen suojassa.

Parasta kahvakuulatreenissä on se, että harrastus on todella monipuolinen, treenin voi tehdä ihan missä tahansa. Jokaviikkoinen treeni on myös auttanut niska-hartiaseudun vaivoissa, joita ei ole ollut sen jälkeen, kun olen aloittanut säännöllisen liikunnan. Toisaalta on vaikeaa erotella, mikä johtuu mistäkin, nimittäin elämäntapamuutokseeni on liittynyt paitsi säännöllinen treeni myös säännöllinen hieronta.

Toiseen maailmaan

Astun sisään valoisaan liiketilaan ja imen sisääni sen huumaavia tuoksuja. Ruumis on jo saapunut paikalle, mutta sielu riepu tulee vasta jonkun ajan päästä perässä. Menen tuttuun huoneeseen, jossa taustalla soi rauhallinen musiikki. Juon vettä ja istahdan hetkeksi korituoliin rauhoittumaan. Kehoni tietää jo, että kohta sille on luvassa hemmotteluhetki, jota se on jo kaivannut.

Hierojani on nähnyt minussa tapahtuneen muutoksen läheltä. Hän on auttanut minua jumieni kanssa ja opettanut, miten takareisien kireys kätevämmin poistuu. Olen saanut paljon vinkkejä kehoni itsehoitoon, esimerkiksi rintarangan liikkuvuuden lisäämiseen ja lihasjännitysten helpottamiseen. Kaikkein tärkein rooli hieronnalla on ollut kuitenkin siinä, että se auttaa kehoani palautumaan säännöllisen liikunnan tuottamasta rasituksesta.

Minulle on tärkeää se, että hierojani on fysioterapeutti. Hän hyödyntää työssään erilaisia tekniikoita ja aina, kun asetun hänen hoidettavakseen, minulla on turvallinen ja hyvä olo. Hän aistii sen, milloin haluan rupatella ja jutella ja milloin haluan vain olla hiljaa ja nauttia hoidosta. Viime aikoina olen kaivannut erityisesti lempeää ja rentouttavaa käsittelyä, johon on kuulunut myös päänahan hieronta. Silloin olen saattanut päästä painopeiton alle ja päänahan käsittelyn aikana yleensä siirryn johonkin toiseen maailmaan, unen ja valveen rajamaille.

Aloitin säännöllisen liikunnan maaliskuussa 2020 ja silloin myös aloitin säännöllisen hierojalla käynnin. Olen ajatellut, että samalla tavalla, kuin haluan säännöllisesti käydä kampaajalla, joka huolehtii hiuksistani, kannattaa minun myös satsata hierojaan, jonka auttaa minua huolehtimaan kehostani.

Koska arki on täynnä vaihtuvia tilanteita ja ohitse viliseviä viestejä, on hyvä olla joku paikka, jossa näitä ei tarvitse ajatella.

Liikuttavan hyviä terveisiä sinulle lähettää Harriet

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *