Koti

Kukista kesä

Ruusu jaksaa kasvaa myös kuumassa paikassa

Aamulypsy -radio-ohjelma on saanut minut monta kertaa nauramaan. Tällä viikolla kuuntelin keskustelua kesäkukista. Ohjelmassa ihmeteltiin, että miksi ihmiset oikein laittavat kesäkukkia. Mitä iloa kukat tuottavat ja mikä merkitys kesäkukkien laittamisella ihmisille on.

Yksi juontajista ei voinut ymmärtää, mitä hyötyä on kukista. Hänestä niistä on vain vaivaa ja ne ovat tiellä, tosin hän taisi välillä puhua laajemmin myös huonekasveista. Toinen taas hehkutti iloa, jota kukat tuottavat eikä voinut ymmärtää, mitä haittaa niistä olisi.

Jaajo Linnonmaa tuumasi, että on vähän niin kuin huijausta, jos ostaa ruukussa olevan kasvin, istuttaa sen penkkiin ja esittelee kukkia sitten ystävilleen, niin kuin olisi itse saanut aikaan jotakin ihmeellistä. Itse asiassa on vain ottanut kukan purkista ja työntänyt sen multaan.

Minä en ole kukkaihminen. Mutta rakastan kukkia! En siis osaa niitä hoitaa, enkä juuri niitä tunnistakaan, mutta arvostan heitä, jotka osaavat ja tunnistavat. Meillä ei ole pihalla yhtään kukkapenkkiä. Tai no, on yksi iso penkki, jossa kasvaa tuiviota. Se on aina vihreä matala pensasmainen kasvi, eikä tarvitse mitään hoitoa. Siksipä ostan kesäkukkia, joilla piristän pihaa kesällä.

Nyt, kun pihassa on kauniit, kukkivat kesäkukat, olen niistä onnellinen! Pihallemme paistaa kuuma aurinko ja tänä vuonna ostin paljon kirkkaanpunaista pelargoniaa, sitä, joka tangossa on mummon akkunalla. Ja akkunan alla, laulaa katulaulaja.

En minäkään osaa selittää, miksi kukat tuottavat minulle niin paljon iloa. Toki kauneus saa silmän lepäämään ja ihastellessa kukkia, viivähtävät ajatukset hetkeksi pois arjen huolista. Istahtaessa terassin sohvalle ja katsoessa kukkia, on myös tyytyväinen siihen, että on saanut jotakin aikaiseksi.

Kukissa on jotakin salaperäistä ja ainutlaatuista. Jokainen kukka on ainutlaatuinen Luojan luomus. Ajattele, miten monet tekstintekijät ovat inspiroituneet kukista! Ajattele, miten monien taiteilijoiden inspiraation lähteenä kukat ovat olleet!

Kukista tulee kesä. Minä pidän valtavasti esimerkiksi voikukista! Nyt, kun niitä on paljon, piristää ajaa voikukkapeltojen ohi, kun niiden kirkkaankeltaiset kukat tervehtivät kesän lasta.

Kesä on tullut ihan yhtäkkiä ja kesä tekee minut niin onnelliseksi! Samoin kuin meidän pihan omenapuu, jossa on ainakin tuhat kukkaa!

Oman pihan omenapuussa on ainakin tuhat kukkaa.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

1 kommentti

 1. Greta says:

  Ihana kirjoitus kukista. Teillä on kaunis omenapuu ja ruusuja.

  Minä rakastan kukkia. Mummoni oli taitava viherpeukalo ja samoin on tätini. Hänellä on huikea puutarha. Minun haave olisi ruusutarha.

  Kivaa kesää Harriet! ❤️
  Ja onnellista syntymäpäivää! 🌺🌺🌺
  Voi hyvin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *