Koti Työ

Kuka täyttää kalenterisi?

Uusi vuosi on antanut minulle enemmän omaa aikaa. Tällä tarkoitan aikaa, jota ei ole korvamerkitty minnekään tai kenellekään. Se on aikaa, jolloin voin itse miettiä, mitä teen. Tällä en tarkoita aikaa yksin, vaan oma aika voi olla myös lasten tai muiden tärkeiden ihmisten kanssa vietettyä aikaa.

Vanha totuus – kaikilla meillä on vuorokaudessa 24 tuntia – saa taas uuden ulottuvuuden. Joku saa tässä ajassa enemmän aikaan kuin joku toinen. Enää en ihmettele sitä niin paljon. Päätökset oman ajan viettämisestä tehdään kuitenkin joka ikisen ihmisen korvien välissä. Ainakin noin niin kuin lähtökohtaisesti – tietysti poikkeuksiakin on.

Tein pienen kalenterileikin. Tein kaavion viikon tunneista. Koko viikko on yhteensä 168 h. Suurimman osan viikon tunnista haukkasivat yöunet, joihin satsasin kunnolla. Nukuin siis viime viikolla 60 tuntia. Töissä vietin 42 h ja loppu aika menikin sitten monenlaisten asioiden parissa touhuten.

Huolestuttava havainto on, että minulle jäi viikkoon 36 tunnin ajanjakso, joka vain livahti ohi tietoisuudestani. Tästä tietysti roikuin osan aikaa somessa, televisiotakin katsoin, mutten kovin paljon. Osa ajasta kului viimeisten muuttolaatikoiden purkuhommissa, osa pyykkihuollossa, osa lasten läksyjä tarkastaen jne. mutta karkeasti ajatellen huomaan, että minulla on aikaa – juuri siihen, mihin sitä tarvitsen.


Hyvin suunniteltu – puoliksi tehty

Ihan niin kuin rahaa voi säästää sillä, että suunnittelee etukäteen viikon kauppaostokset, myös aikaa voi säästää sillä, että ennakoi viikon tapahtumat. Ruokasuunnittelulla voi vaikuttaa kaupassa vietettyyn aikaan ja siihen aikaan, jonka ”juoksee kattila kaulassa” – niin kuin äitini pruukaa sanoa.

Sunnuntaina laitoin kalenteriini viikon liikunnat. On luvattu kovaa pakkasta, joten hiihtolenkit jäävät nyt tauolle. Mutta sen sijaan löysin kaupungin kuntosalit, joista tällä viikolla testaan kaupungin alueella olevan. Luvassa on myös vesijuoksua ja pakkaskävelyä. Laita sinäkin jo kalenteriisi merkintä niille päiville, jolloin aiot liikkua. Pyydä myös ystävää mukaan, niin tulee varmemmin vielä lähdettyä. Rahasta ei kuntoilu ole kiinni, nimittäin hintaa yhdelle kuntosalikäynnille jää 4,5 euroa ostaessa 10 kerran kertalipun. Nämä liput käyvät myös uimahalleihin.

Istuimme päivällispöydässä ja juttelimme niitä näitä. Tyttäreni Hilda kysyi tärkeän kysymyksen: Miksi aikuiset nauravat niin vähän? Tämä sai minut ajattelemaan myös sitä, että kuinka paljon viikosta murehdimme? Kuinka paljon iloitsemme tai leikimme lastemme kanssa? Entä kuinka paljon rakastamme?

Suurin ajatuksin käyn uuteen viikkoon.

Harriettisi

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Kaisa says:

    Ihania oivalluksia rakas Harriet❣️kaipaan sinua

    1. says:

      Sinä olet ollut yksi minun oivalluttajistani! Kiitos, Kaisa! Toivottavasti voitaisiin pian nähdä! t. Harriet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *