Keho

Kestin

Kuva: Hilda U

Olen vienyt kehoni monenlaisiin koettelemuksiin ja kaikista niistä se on selvinnyt, pysynyt ehjänä ja lujana. Miten nerokas luomus kehoni on. Se on sydämen hurjalla lyönnillä kertonut vaarasta ja auttanut minut pakoon. Se on kiihtyneellä hengityksellä saanut lihakseni toimimaan silloinkin, kun olisin halunnut itse vain jäädä paikoilleen.

Kehoni kesti senkin, kun painon yli sata kiloa. Ihoni jousti ja antoi periksi, vaikka mieleni oli maassa suuren ulkomuotoni ansiosta. Kehoni kesti senkin, kun olen useita kertoja kiduttanut sitä mitä erilaisimmilla nälkäkuureilla. Kerrankin oli sairaaladieetti, jossa syötiin hyvin rajoitettua määrää eri ruoka-aineita todella vähäisiä määriä. Huippasi ja heikotti, mutta kehoni auttoi minua.

Kehoni taitaa pitää ääripäistä. Se saa suurta nautintoa sekä avantoon hyppäämisestä että kovista, pitkistä löylyistä. Ehkä kehoni haluaa, että sen rajoja koetellaan.

Kehoni kesti silloinkin, kun liikunta oli vielä minulle rangaistus. Rääkkäsin itseäni siitä, että olin syönyt liikaa ja pakotin itseni kuluttamaan syömäni kalorit. Kehoni kesti senkin, että olen pitkään ollut siihen hyvin pettynyt ja jatkuvasti solvannut sitä itselleni ja muille.

Välillä aivan säälittää, että mihin liemeen olen kehoni laittanut. Kaiken se on kestänyt. Niin monta muutosta se on nähnyt, kärsivällisesti odottanut, että tulee parempi aika.

Nyt, rakas kehoni, olen oppinut pitämään sinusta huolta. Meni melkein puoli vuosisataa, että oivalsin, miten tärkeää on helliä sinua hyvällä ruoalla. Tänään annan sinulle lämpöä saunan lauteilla, sivelen sinua kosteuttavalla voiteella kiitollisena. Annan sinulle joka päivä lahjan ja liikun, koska kestit.

Kestävää viikkoa sinulle!

-Harriet

Tämän kirjoituksen inspiraationa oli Raamatun jae: Me luotamme lujasti siihen, että te kestätte. (2. Kor. 1:3-7) ja teksti on syntynyt Minun tarinani Raamatun inspiroimana -kirjoituskurssilla Oulujoen pappilassa. Kurssin ohjaajana on tarinapappi Satu Kreivi-Palosaari.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

4 kommentti

 1. Ritva Serkamo says:

  Onpa kaunis kiitos itselle ja keholle ❤️

  1. says:

   Kiitos, Ritva <3

 2. Sirkka Peltola says:

  Ihana kirjoitus jälleen, kiitos siitä! Näitä ihan odottaa… Kirjoituksestasi tuli mieleen vahvasti myös anteeksi antamisen voimaannuttava tunne… ihmeellinen keho :).

  1. says:

   Totta, Sirkka! Tästä täytyykin kirjoittaa ihan oma kirjoituksensa! Kiitos ajatuksesta! Iloa sinulle! T: Harriet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *