Keho

Maailma on ruma

Ruma ja kaunis voivat olla niin lähellä toisiaan.

Miten paljaalta näyttääkään puu, kun tuuli puhaltaa sen päältä kauniin lumiviitan. Siihen jää oksa töröttämään alastomana ja rujona. Jonkun silmissä alaston puu voi olla ruma. Se saa olla paljas aika kauan, ennen kuin sisältä sykkii uusi elämä. Koivurouvan leninki on vielä tekeillä. Muutaman viikon päästä se on valmis päälle puettavaksi.

Miten karuja ovat tien posket auringon lämmittäessä kuraiset kinokset ryppyisiksi, likaisiksi kasoiksi. Repeytyneet vaalimainokset kruunaavat kaiken, erikokoisia ja näköisiä pahviriekaleita keikkuu tuulessa muistuttamassa meitä heistä, joille haluamme antaa päätösvallan oman kuntamme asioissa.

Luemme järkyttäviä uutisia Ruotsista, Syyriasta, Venäjältä, Englannista. Näen silmissäni pysäyttävän kuvan, kun isä hautaa alle vuoden ikäiset kaksoset. Kuka tahansa meistä olisi voinut olla Tukholmassa perjantaina. Sunnuntai-illan päätteeksi kuulemme uutisia siitä, että joku itsemurhapommittaja on räjäyttänyt itsenä Egyptissä, kristillisessä kirkossa! Ruma maailma on tässä.

Sisäisestä kauneudesta

Ihmisen kauneus on hänen sisällään. Kiinassa tutkittiin ihmisen sisäistä kauneutta (Personality manipulations: Do they modulate facial attractiveness ratings?). 120 opiskelijalle näytettiin naisten kasvokuvia. Heidän piti pisteyttää kasvot viehättävyyden mukaan. Tässä vaiheessa arviot olivat hyvin samankaltaisia. Muutaman viikon kuluttua opiskelijoille näytettiin samat kasvokuvat. Tällä kertaa kuvassa oli tekstiä, jossa kerrottiin jotakin kuvassa olevasta naisesta. Tarinat olivat positiivisia, negatiivisia tai yhdentekeviä.

Ne kasvot, joihin oli liitetty positiivisia tarinoita henkilön persoonasta, olivat vastaajien mielestä kauneimpia. Ikävältä vaikuttavien ihmisten kasvot olivat puolestaan rumempia, vaikka tutkimuksen alkuvaiheessa tilanne olisi ollut toisenlainen. Tutkijan lopputulos oli se, että ihmiset näkevät sen, mitä he haluavat nähdä. Jos joku tietää, että sinä olet sisäisesti kaunis, näytät siltä heidän silmissään myös ulkoisesti. Ei siis ole yhdentekevää, mitä kerrot itsestäsi.

Jari Sarasvuo sai minut aamulla ajattelemaan sitä, miten tärkeää on välillä saada kokea itsensä kauniiksi. Hän kertoi psykologiystävästään, jolla oli tapana vielä asiakkaitaan kampaajalle tai sovituskoppiin, juurikin siitä syystä, että he saisivat ammattitaitoisen terapian lisäksi kokea, miten upeita he voivat olla.

Maailma on ruma. Sinun on mahdollista löytää oma sisäinen kauneutesi! Jos et muuta keksi, niin mene vaikka kampaajalle! Kalle Rantanen auttaa Sinua mielellään, jos Rovaniemellä satut asumaan!

Sinä olet ihana ihminen! Et arvaakaan, miten tärkeä olet minulle.

Hiljaisen viikon sanoman hiljentämänä, Harriet

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *