Keho

Ammu ajatus laihduttamisesta taivaan tuuliin!

Vuoden ensimmäinen päivä. Uuden alku. Uusi elämä. Sinullakin?

Millaisin tunnelmin käyt uuteen vuoteen? Kaunis numerosarja 2022 antaa lupauksen siitä, että edessä on toinen toistaan parempia kokemuksia. Olkoon tämä vuosi hyvän olon vuosi meille molemmille. On ihana ajatus, että elämä on tässä ja nyt.

Joko astuit puntarille ja kohtasit silmästä silmään sen, mitä on tapahtunut? Tiesit kyllä, että paino oli noussut. Ehkä toppahoususi kiristävät ja käsi kävi vielä suklaakupilla. Ehkä pyyhit juuri tortun muruja tai luumuhilloa suupielestäsi päättäessäsi, että loppiainen on loistava ajankohta herkuttelun lopettamiselle. Ehkä olet luonut jo mielessäsi strategiaa sille, että miten pääsisit mahdollisimman pian kertyneistä kiloista eroon.

Mitä, jos ammuttaisiin tänään? Joo, ymmärrän. Eilen oli se päivä, jolloin ihan luvan kanssa sai ampua. Mutta ammutaan silti. Annan sinulle luvan. Nimittäin, jos yhtään olet ajatellut laihduttaa, niin nyt ammutaan ajatus laihduttamisesta taivaan tuuliin!

Tuumaustauko

Onko sinulla hyvä olla? Jos on, niin hienoa! Voit lopettaa lukemisen tähän. Näin juuri pitää olla. Sinulla on oikeus siihen, että voit hyvin. Jos taas et voi hyvin, tälle asialle on mahdollista tehdä jotakin.

Palataanpa ajatuksissa nyt laihduttamiseen. Tai laihdutusyrityksiin, joita monilla on useampia. Nehän eivät toimi, kuten tiedät. Toisaalta niiden avulla voi kyllä pudottaa painoa. Totta. Olemme oppineet tästä ihan valtavasti ja tiedämme tasan tarkkaan, että noudattamalla ohjeita, paino putoaa.

Mutta mitä sitten tapahtuu? Kun olet päässyt johonkin saakka matkallasi, eli olo on keventynyt ja paino pudonnut, mitä sitten tapahtuu? Mitä tapahtuu siinä välissä, kun olit hyvässä vauhdissa laihduttamisessa ja yhtäkkiä huomaat, että etsit jo uutta tapaa ryhtyä hommaan seuraavan kerran? Tämä vaihe on nivelvaihe. On oleellista pohtia juuri tätä vaihetta eli sitä, mitä et vielä ollutkaan oppinut.

Olet ehkä kokeillut kaikenlaisia laihdutustapoja. Monille niistä on ominaista se, että on paljon sääntöjä sen suhteen, mitä saa tehdä. Jos sitten tekee näiden sääntöjen vastaisesti, seuraa siitä automaattisesti syyllisyyttä. Tulee paha mieli. Ahdistaa. Ehkä tätä syyllisyyttä keventäisi vähän se, että lähdemme oikein pitkälle lenkille. Nyt ollaan kahta kauheammassa suossa, kun syömisen lisäksi vedetään liikuntakin mukaan tilanteeseen! Kaksi elämän suurta nautintoa; syöminen ja liikkuminen – ei niitä saisi uhrata syyllisyyden alttarille. Päinvastoin. Käännetään koko kuvio toisinpäin.

Tarvitaan armollisuutta ja uusi suunta.

-Harriet

Mikä uusi suunta? Kurkkaapa sinne taivaalle, jonne juuri ammuin ajatuksen laihdutuskuurista. Uusi suunta on se, että nyt rimpuillaan irti laihdutuskierteestä! Uusi elämä ei ala itsensä tarkkailulla, vaan armollisuudella. Tärkeämpää on antaa armollisuudelle tilaa työntyä häpeän sisään. Annetaan armolle mahdollisuus ja samalla itsellemme lupa nauttia elämästä. Armollisuus on siitä hauska veikko, että se hyväksyy itsensä tarkkailunkin. Mutta jos sitä täytyy tehdä, niin tehdään se lempeästi ja kunnioittavasti.

Toivotan sinulle armollista uutta vuotta 2022!

-Harriet

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *