Keho

Kateudesta voimavara?

Sinisiä ajatuksia laiturin nokassa.
Sinisiä ajatuksia laiturin nokassa.

Kateus on yleistä. Tasan ei käy onnen lahjat. On aika noloa haluta samaa kuin joku muu. Kateus kertoo paljon ihmisestä. Se kertoo ihmisen arvoista ja asioista, jotka ovat ihmiselle tärkeitä. Kateus on ihan tavallinen tunne. Vaikka olen kateellinen, en tunnusta olevani katkera. Väitän, että osaan iloita toisten onnistumisista.

Tunnustan kateuteni ja olen vilpittömän iloinen siitä, jos joku on onnistunut sellaisessa asiassa, jossa minä olisin halunnut onnistua. Kateus antaa minulle puhtia, jotta voin pinnistellä itsekin oman unelmani saavuttamisessa. Kateuden kohteesta voin saada aikamoisen valmentajan omien haaveideni saavuttamiseen! Hän osaa varmasti paremmin kuin moni muu kuvata omaa polkuaan, sen kompastuskohtia tai myötämäkiä. Minäkin haluan onnistua! Voiko kateudesta saada itselleen voimavaran?

Tunnustuksia

Tunnustan, että olen kateellinen. Tapasin ihmisen, joka oli silmin nähden hoikistunut. Hänen kasvonsa loistivat. Hänen ryhtinsä oli parantunut. Hän näytti todella komealta. Olin kateellinen – miksi? Siksi, että olisin itse tehdä saman. Samaan aikaan olen iloinen siitä, että minäkin olen matkalla. Olen vain valinnut hieman pidemmän ja mutkikkaamman polun.

Tunnustan, että olen kateellinen Hertan Maailman synnyttäjälle, Nina Grönholmille. Hän on tuotteistanut kokonaisen maailman Hertalle, joka täyttää ensi vuonna täydet kymmenen vuotta. Hertalla on paitsi oma tv-sarja, myös netti- ja mobiilipelejä, kirjoja, puuhavihkoja, CD-levyjä, lautapelejä jne. Nina on tehnyt valtavasti työtä ja kokenut matkallaan ala- ja ylämäkiä. Miksi minä Niinalle olen kateellinen? Siksi, että haluan tehdä oman maailman Pupuliini Pumppaselle. Ja joku päivä vielä teenkin.

Tunnustan, että olen myös kateellinen niille, jotka pääsevät usein ulkomaille. Olen kateellinen niille, joilla on luonnonkihara tukka. Olen kateellinen niille, joilla on oma ranta ja niille, jotka voivat pitää säännöllisesti siivoojaa kotona. Olen kateellinen Saara Aallolle, sillä hänellä on niin kaunis ääni ja Paula Koivuniemelle, sillä hänellä on niin upea ura. Ja Ritva Serkamolle, sillä hän saa kuunnella läheltä Jari Sarasvuon ajatuksia. Tämän kaiken suon heille ilomielin! Minä tiedän, että saavuttaakseen jotain tärkeää, täytyy siitä maksaa myös hinta.

Voi ihmisen lasta. Aika säälittävältä kuulostaa, olla nyt kateellinen toisille. Tämä ei silti tarkoita, ettenkö arvostaisi itseäni. Olen kiitollinen siitä, mitä minulla on. Uskallatko sinä tunnustaa, mitä kadehdit?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *