Työ

Ajatuksia loman lähestyessä

Tärkeät asiat muistaa kyllä.

Kyllä se kohta rauhoittuu, sanotaan. On niin sanottujen hiljaisten viikkojen aika. Nämä kaksi viikkoa ennen lomaa ovat niitä, jonne on siirretty kaikki se, mikä siirrettävissä on. To do -listalla on kovin paljon vielä tekemättömiä asioita, yritän saada kaikki aikanaan valmiiksi, jotta voisin sitten rauhassa laskeutua kesälomalle.

Olen tehnyt todella paljon töitä. Olen kiitollinen työstäni, se antaa minulle valtavasti. Olen saanut tutustua mahtaviin ihmisiin ja olen kuullut ihan mielettömän upeita tarinoita työni kautta. Meillä työyhteisössä puhalletaan yhteen hiileen, on hienoa saada olla osa juuri Rovaniemen seurakuntaa. Kiitos työkaverit, että olen saanut kokea niin paljon iloa teidän kanssanne!

Sarjassamme tunnustuksia

Minun on vaikeaa vetää rajaa työn ja vapaa-ajan väliin. Liian usein valmistelen illalla seuraavaa päivää, tai huolimatta viikonlopputöistä, en pysty pitämään vapaata viikolla. Kotona minulla on huono omatunto siitä, että en jaksa keskittyä leikkimään lasteni kanssa. Täytyy tunnustaa, että nyt olen väsynyt. Kaipaan lepoa, auringon lämpöä ja valoa. Pian on loma ja saan tilaisuuden pitää pienen tauon työstä. Minun täytyy vähän orientoitua siihen, se on hurja muutos arkeen.

Mitä odotan lomalta? Tarvitsen itsekuria, että osaan huolehtia myös rentoutumisesta. Taidan julistaa omat kesäteesini, jospa niistä olisi sitten helpompi pitää kiinni. Onhan se niinkin, että jos perheen äiti voi hyvin, on sillä vaikutusta koko perheen arkeen. Kunpa vain aurinko paistaisi, eikä olisi kovin paljoa hyttysiä.

HARRIETIN KESÄTEESIT

  1. Pidän itsestäni huolta. Annan itselleni aikaa. Luen ja kirjoitan ja teen asioita, joista nautin. Käyn skootterilla torilla ja nautin kahvin kanssa tuoreita mansikoita. Teen asioita, joita lapset haluavat kanssani tehdä.
  2. Liikun ja nautin siitä. Käyn uimassa, pyöräilen ja juoksen. Kun marjat kypsyvät, nautin retkistä mustikkametsään ja hillajänkälle.
  3. Nautin ihanien ystävien seurasta. Piipahdan kylässä, käyn piknikillä. Pidän huolta myös henkisestä hyvinvoinnistani.

Tiedostan, ettei ole helppoa jäädä lomalle. Ei ole helppoa kohdata omaa sisäistä maailmaa eikä pysähtyä, kun on ollut niin paljon vauhtia. Mutta nyt on pari viikkoa aikaa orientoitua lomaan. Turhaa sitä on vielä murehtia. Antaa hevosten miettiä, kun niillä on niin iso pääkin.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *