Koti

Äiti

Parasta äitienpäivässä on lasten itse askartelemat kortit! Hilda 5-v osaa jo lukea ja kirjoittaa.
Parasta äitienpäivässä on lasten itse askartelemat kortit! Hilda 5-v osaa jo lukea ja kirjoittaa.

Tuo suomen kielen kaunein sana. Sana, jonka lapsi yleensä oppii ensimmäisenä. Sana, jonka moni kuolinvuoteellaan lausuu viimeisenä. Hänkin, joka ei tunne ketään, eikä muista mitään, saattaa kuitenkin muistaa äidin.

Äiti.

Meillä jokaisella on joku suhde äitiin. Jokainen meistä on idusta punottu jonkun äidin kohdussa. Jokainen meistä on joku äiti maailmaan saattanut, usein kivun kautta synnyttänyt. Äitiyden myötä moni kokee syvimmät onnen tunteensa ja toisaalta joskus äärimmäisen ärsyyntymisen ja vihan. Paradoksaalista.

Äiti.

Ihminen, joka on kaikille tärkeä. Puhuttaessa äidin rakkaudesta, piirtyy meille ihan erityislaatuinen kuva. Rakastava ja huolehtiva äiti, joka viimeiseen saakka taistelee omansa puolesta, eikä väsy edes kaikkein vaikeimpina ja tuskaisempina hetkinä. Ehkä väsyy, mutta jatkaa silti.

Äiti.

En minä ole sinulle vihainen. Minä olen antanut sinulle anteeksi. Sinä olet opettanut minua rakastamaan! Olet antanut minulle niin paljon. Lapsena minuun sattui, muttei enää. Tuo kipu on muuttunut lempeäksi muistoksi. Sinä annoit minulle elämän, sinun vuoksesi minusta tuli – minä. Näen sinut sellaisena, kuin isä on minulle opettanut. Sinä olet kaunis. Sinä rakastat minua niin paljon.

Äiti.

Paljon onnea, Äiti!
Paljon onnea, Äiti!

Minä sain elämääni toisen äidin, jota itse halusin kutsua äidiksi jo pienestä pitäen. Minäkin halusin, että minulla oli äiti, niin paljon kaipasin sinua. Samasta syystä sinä varmasti laitoit lapsellesi saman nimen, kuin minulla on. Et kestänyt olla erossa minusta, teit minut uudelleen. Minulla on kaksi äitiä, sinulla on kaksi Harrietia. Hassua.

Äiti.

Äitejä ei kuulu laittaa tärkeysjärjestykseen. Jokainen äiti on erilainen. Ei ole olemassa keskiverto äitiä. Ei, vaikka kuinka olisi tehnyt 1,7 lasta ja olisi avioliitossa ja olisi saanut ensimmäisen lapsen 28,6-vuotiaana. Tänä äitienpäivänä minä olen onnellinen. Olen saanut elämässäni niin paljon. Äiti on antanut minulle tärkeimmät ihmiset ympärilleni, sisarukset. Minä olen isosisko. Ja sisaruudesta voin kirjoittaa joskus toisena päivänä, niin paljon ikävöin pikkusiskoani, joka asuu liian kaukana…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

3 kommentti

 1. Susa says:

  Hei pieni, ja niin suuri. Kyynel tuli silmään. Toivottavasti tulet kuulluksi. Paljon rakkautta elämääsi!

  1. says:

   Kiitos! Kyllä minä tulen kuulluksi. Ennemmin tai myöhemmin. <3 H

 2. Tarja Naskali says:

  Kirjoitat kyllä kauniisti ?Hyvää kesää sinulle ja perheellesi ☀️☀️☀️☀️❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *