Työ

Kun minusta tuli yrittäjä

Olen vuosikausia unelmoinut Saivosta. Olen haaveillut ja unelmoinut, pohtinut ja miettinyt. Tein edellisenä keväänä niin paljon töitä, että vihdoin vakuutuin yrittäjämäisestä työtavastani. Koin, että monet ovet menivät suoraan nenäni edestä kiinni. Kaikki, mitä tein Saivon eteen, syntyi kuin itsestään. Asiat etenivät helposti ja koin suurta siunausta, kun lähdin suunnittelemaan itselleni unelmien työpaikkaa. Ensimmäisenä tavoitteenani on saada perheelleni leipää.

Suunnittelu jäsensikin ajatuksiani niin paljon, että uskalsin lähteä liikkeelle. Minua kannusti kovasti Pasi Nurmelan (Seniortek Oy) puheenvuoro TE-keskuksen järjestämässä tilaisuudessa. Iloitsin kovasti myös Pro Managerin ja erityisesti Markku Jääskeläisen tuesta. Sinä, joka haaveilet omasta yrityksestäsi – ala rohkeasti kirjata suunnitelmiasi paperille. Näin pääset askeleen lähemmäs unelmaasi. Ainakin minulle kävi niin. Suunnittelun avulla kokosin ajatuksiani, samalla mietin hyviä perusteluja rahoittajille, te-toimistolle jne. Otin sparraajakseni Ville Tolvasen ja Jari Sarasvuon, kertomatta heille sanaakaan koko projektista. Molemmat ovat julkaisseet valtavasti aineistoa meille yrittäjille.

Haave menestymisestä

Minä ajattelen, että menestyminen on sitä, että kykenee maksamaan virheensä. On pakko olla nöyryyttä nähdä asiat sellaisena kuin ne ovat. Tunnustan itselleni ääneen: Minä haluan menestyä. Olen nyt jo kuullut moneen kertaan, miten vaikeaa yrittäjän elämä on. Ei minua työni suhteen ole päästetty helpolla ennenkään. Asetin liiketoiminnalleni kriittiset menestystekijät eli sellaiset menestykseen vaikuttavat tekijät, joissa ei saa epäonnistua. Näitä ovat idearikkaus ja kekseliäisyys, erinomainen asiakaspalvelu ja hetkeen tarttumisen taito.

Ryhdyin tekemään konkreettisia toimia asioiden edistämiseksi. Oma Yritys-Suomi –palvelu auttoi minua erittäin paljon! Siellä opastettiin – ja yhä opastetaan jokaisen askeleen ottamisessa, minun tarvitsi vain uskaltaa.

Kaikkein vaikeinta oli tehdä päätös siitä, että haluaa. Nyt olen käärinyt hihat ja alkanut töihin. Otan hatun kouraan ja kysyn neuvoa siltä, joka tietää. Olen aloittanut oman elämäni käsikirjoittamisen. Nyt olen tehnyt itsestäni oman elämäni viestintäpäällikön, päätoimittajan, digimarkkinoijan, runotytön, reissunaisen… mitä ikinä tarvitaankaan.

Nyt minulla on luova, sykkivä ja elämyksellinen Saivo – luovien tilaisuuksien suunnittelutoimisto. Tunnetko, miten innoissani olen siitä?

Ajatuksiani yrittäjyyteni alkutaipaleelta tammikuussa 2015.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

2 kommentti

 1. Pasi Nurmela says:

  Hei Harriet

  Kiva kuulla että esitelmäni herätteli ajatuksia ja lisäsi innostusta.
  Usein tarvitaan jokin laukaiseva tekijä asioiden tekemiseksi ja sen jälkeen alkaa työt.
  Tästähän se verkottuminen sitten alkaa.

  Onnea ja Menestystä uusille haasteille.

  1. says:

   Kiitos!
   Sinulla on taito esittää asioita elävästi!
   Ja tarina alkaa. Tulen tarvitsemaan onnea – ja menestystä.
   Iloa ja valoa kevääseen! -Harriet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *