Työ

Optimointia maanantaihin

Jos optimointi on sitä, että etsitään parasta mahdollista vaihtoehtoa, niin maanantaioptimoinnissa tehdään parasta maanantaita ikinä! Yksin en  pystyisi tähän, vaikka nykyään rakastan maanantaita. Kysyn neuvoa Perhon Annalta. Tulkitsen hänen ajatuksiaan maanantai -kontekstiin:

Anna neuvoo minua.

  • Ole ihmisille ystävällinen myös maanantaisin.
  • Älä hauku työkaveriasi tai pomoasi edes maanantaisin.
  • Hanki maanantaimentori, hankkiudu sellaisten ihmisten seuraan, jotka näkevät asioiden valoisat puolet.
  • Jos joka ikinen maanantai harmittaa olla töissä, vaihda työpaikkaa.

Hyviä ajatuksia, Anna! Käännyn seuraavaksi Palokarin Sirpan puoleen. Hän neuvoo minua näin:

Maanantaista selviäminen voi vaatia tahdonvoimaa. Se ei ole geeneissämme, sitä voi opetella. Armo on muidenkin, kuin meidän uskovien yksinoikeus. Armosta pääsevät osalliseksi ihan kaikki, ihan jokaisena maanantaina. Ole siis armelias itsellesi! Sinä saat tänään epäonnistua, sinun ei ole pakko pitää edes maanantaista! Älä siis huolehdi, kaikki järjestyy.

Pakko saada vähän miesnäkökulmaa tähän maanantaioptimointiin. Hei, Hämäläisen Pekka! Mitkä ovat sinun vinkkisi maanantain tunnelmiin?

”Erityisesti maanantaisin pitää osata nauttia elämän tarjoamista pienistä palkinnoista. Ystävällisestä hymystä, halauksesta. Siitä, että oma pysäköintipaikka on vapaana ja saamme kuumaa kasviskeittoa lounaaksi. Maanantaistakin löytyy valopilkku, jos vain annamme tilaa myönteisille ajatuksille. Kaikilla asioilla on positiivinen kääntöpuoli, myös maanantailla”, Pekka muistuttaa.

Mertzi Bergman on ihan samaa mieltä. Hän pohtii, että elämme suurimman osan elämästämme arkea. Ja arjesta voi jopa inspiroitua! Tyhjä tila, mahdollisesti jopa maanantai, on siis inspiraation lähtökohta. Arkea muuttamalla muutamme elämää!

Oho.

Oivalsin, mikä arjen inspiraattori minä olen! Harmittaa, etten painanut käyntikorttiini, että Harriet Urponen. Inspiraattori.

Inspiroituminen siis lähtee minusta itsestäni ja voi tapahtua ihan missä tahansa. Tunnustankin inspiroituvani saunassa ja lenkillä, kuunnellessani musiikkia tai kirjoittaessani. Olen niin etuoikeutettu, että voin inspiroitua töissä! Kokea iloa ja luomisen voimaa. MAANANTAINA!

Lähteet:

Bergman, M. 2005. Inspiroidu arjesta. Helsinki. WSOY.

Hämäläinen, P. 1999. Myönteisyyden mahtava voima. Helsinki. Kustannusosakeyhtiö Tammi.

Palokari, S. 2013. Armollinen itsekuri. Jyväskylä. PS-kustannus.

Perho, A. 2011. Anna palaa. Elä omaa elämääsi, älä muiden. Porvoo. Kustannusosakeyhtiö Paasilinna.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *