Työ

Työhyvinvointia virtuaalisesta virkistyspäivästä

Virkistyspäivän pelastusrengas Oulujoelta

Miten voi viettää virkistyspäivää, jos haluaa noudattaa yleisiä suosituksia ja pysyä etäällä muista ihmisistä? Mitä voi tehdä, ellei voi matkustaa yhdessä eikä muutenkaan olla läheisessä kontaktissa työkavereiden kanssa? Olen niin innoissani työpaikkani virtuaalisen virkistyspäivän ohjelmasta, että en voi olla jakamatta kokemustani kanssasi.

Rohkaisen sinua soveltamaan tästä oman versiosi. Voit ottaa ajatuksesta kiinni ja luoda sisällöt omasta toimintaympäristöstäsi käsin. Ohessa siis ideoita virtuaalisen virkistyspäivän viettoon, olkaapa hyvät!

Ennakkoyllätys

Saimme kaksi päivää ennen h-hetkeä yhteisen viestin:

Tervetuloa virkistäytymään!

Päivä alkaa aamiaisella kotonasi. Aamiaiskassi ja tarvikkeet iltapäivän suklaatastingiin ovat noudettavissa paikasta x huomiseen klo 12 mennessä. Aamiaisen ohessa kuuntelet radion aamuhartauden, jonka löydät tästä linkistä.

Aamiaisen jälkeen lähdet aamulenkille. Lenkillä kuuntelet 25 minuutin podcastin työpaikalla tapahtuvaan, myötätuntoiseen vuorovaikutukseen liittyen, linkki tässä. Tämän jälkeen palaat kotiisi ja vaihdat mukavat vaatteet klo 10 alkavaa kehonhuoltoa varten. Virtuaalijumppaa ohjaa mielle fysioterapeutti, ja luvassa on ensin 30 minuuttia keppijumppaa ja sen jälkeen 30 minuuttia venyttelyä. Kepiksi käy mikä tahansa hiihtosauvasta harjanvarteen.

Jumpan jälkeen klo 11 sinulla on nälkä, syötä haluamasi lounaan kotonasi tai käyt jossakin syömässä – kukin toiveidensa ja mahdollisuuksiensa mukaan.

Yhteinen ohjelma jatkuu klo 13 suklaatastingilla. Suklaapaketin mukana saat ohjeet tastingin järjestelyissä kotonasi, tutustuthan niihin etukäteen. Tasting kestää noin tunnin, jonka jälkeen kuulemme vielä ajatuksia itsearvostuksesta ja itsekunnioituksesta. Virkistäytymispäivä päättyy klo 14.30 mennessä.

Osallistu sellaisena kuin olet ja oman aikataulusi puitteissa. Rentoudutaan ja vietetään mukava päivä!

Työkaverit

Päivää ennen meitä muistutettiin työpaikan WhatsApp -ryhmässä hakemaan tarvittavat varusteet.

Virkistystä kerrakseen

Aamupala oli herkullinen! Mansikka-mustikka puuroa, pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä, vaniljakahvia, luomu kombuchaa, hedelmä ja välipalapatukka sekä inkivääri-shotti. Annos oli niin suuri, että siitä riitti välipalaksikin.  Ylen aamuhartaus oli ravitsevan aamupalan kanssa hyvä aamun aloitus. Juuri sinä aamuna minulle ajatuksen aiheita antoi opetusneuvos Kaisa Rönkä, joka kertoi omasta lapsuudestaan sodan jälkeen.

Aamulenkki sujui mainiosti. Nukuin aamulla pitkään, sillä normaalisti lähden aamulenkille jo ennen puolta seitsemää. Nyt söin rauhassa aamupalan ja vasta sitten lähdin matkaan. Se olikin mukavaa, sillä sain ottaa muutaman kuvankin, kun aurinko oli noussut.

Aamulenkillä kuuntelimme Yle Areenasta Havaintoja ihmisestä sarjasta podcastin: Ystävällisyys tuo tulosta työelämässä. Jos sinulla on elämässäsi ylimääräiset 29 minuuttia, suosittelen kuuntelemaan tämän ohjelman. Podcastin parasta antia oli oivaltaa, miten tärkeää on tulla nähdyksi ja kuulluksi työpaikalla. Myötätunto on jaettua ihmisyyttä. Myötätunto ja ystävällisyys ovat tekoja, joilla voidaan edistää toisten hyvää työpaikalla. On tärkeää tiedostaa tapa, jolla puhumme toisistamme ja tapa, jolla kohtelemme toisiamme pienissä ohikiitävissä hetkissä. Välillä kannattaa jopa miettiä, mikä on se yhteinen hyvä, jota olemme rakentamassa.

Keppijumppa ja kehonhuolto toteutettiin Teamsin välityksellä paikallisten osaajien toimesta, kiitos Beauty Center Oulu. Sain ohjaajalta hyviä keppijumppa -liikkeitä helpottamaan ja ehkäisemään toimistotyöntekijän niskajumeja. Jätin kepin ihan näkösälle työhuoneeseeni, jotta sitä tulisi käytettyä säännöllisesti etätyöpäivinä.

ChocoSomnian suklaatasting oli ihana kokemus! Maistelimme useita eri suklaita, vaaleimmasta tummimpaan ja kuulimme samalla tietoa suklaan historiasta ja käsittelytavoista. Kerrankin maltoimme nauttia suklaista hitaasti ja tunnustellen ja näin löytyikin monia eri aromeja, joita vain keskittymällä voi suklaasta havaita. Opin myös sen, ettei suklaata saa säilyttää jääkaapissa. Harvoin olen säilyttänytkään, mutta joskus sentään. Meidän perheen anonyymille diplomi-insinöörille tämä tieto tuli järkytyksenä. Tyttäreni oli flunssan takia kotona ja myös hän pääsi osallistumaan tastingiin. Nautimme molemmat todella paljon!

Parasta päivässä oli se, että saimme työporukalla kokea yhteisen rentouttavan ja mukavan päivän, josta riittää ammennettavaa pitkäksi aikaa. Päivän aikana työporukan WhatsApp -ryhmään tuli ihania viestejä ja kuvia. Päivä oli varmasti hinnaltaan kohtuullinen ja siinä jokaisen oma tilanne oli otettu upealla tavalla huomioon. Ei tuo Teams -ympäristö ole hassumpi suklaa-tastingiinkaan, keskustelukenttään tuli kommentteja ja välillä saattoi sanoa ihan mikrofonin välityksellä muille omia tuntemuksiaan.

Minulle virkistyspäivä toi hyvän mielen. Hyvä mieli, jos mikä, tukee työhyvinvointia. On joskus mukava tehdä työkavereiden kanssa muutakin kuin töitä. Uskon, että sosiaaliset siteet ovat tällaisen päivän jälkeen vahvempia kestämään paremmin työn kuormaa.

Virtuaalivirkistys toi mukanaan myös sen, että kaikilla oli mahdollisuus osallistua. Yhteinen kokemus oli voimauttava, ainakin sillä perusteella, millaisia viestejä työpaikan WhatsApp -ryhmässä nähtiin. Virkistyspäivän anti palveli myös omaa elämänmuutostani ja arvostan erityisesti sitä, että mukana oli monta elementtiä terveelliseen elämäntapaan, liikuntaan ja kehon hyvinvointiin liittyen.

Kaikkein onnellisin olen kekseliäistä työkavereistani, jotka olivat oman työnsä ohella ideoineet tämän mahtavan virtuaalivirkistyksen.

Kiitos!

-Harriet

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *