Koti

Oma koti kullan kallis

Tiedän paikan armahan, rauhallisen, ihanan…

Leikkimökki oli tärkeä osa kotiamme!

Koti. Siihen liittyy valtava määrä assosiaatioita ja mielikuvia. Koti on se paikka, jossa voit olla juuri se, mikä olet. Kodin pitäisi olla turvasatama, johon tullessa tietää, että siellä sielu lepää. Missä sinun kotisi on? Siellä, missä rakkaasi on, eikö?

Kodin myyminen ei ole ihmisen elämässä mikään pikku juttu. Luopuessaan kodistaan, ihminen jättää taakseen paljon muistoja. Minulla on tämän muuton yhteydessä jotenkin haikea mieli. Jätän taakse merkittävän ajanjakson. Haikeus kulminoituu keittiöön. Muistelen itseäni yhdessä nojatuolissa, imettämässä pientä tyttöäni. On syksy ja sytytän kynttilöitä joka päivä. Aika on pysähtynyt. Nyt tuo kaikki jää taakse – ja lapseni on kasvanut liian nopeasti isoksi.

Niin kliseeltä kuin se kuulostaakin, muutto on mahdollisuus. Se on mahdollisuus tehdä välitilinpäätös omasta elämästä. Kerrankin on luonteva tilaisuus päästä eroon kaikesta roinasta, mitä on tullut matkan varrella säästettyä.

Sydän tietää

Miten ihminen sitten tekee päätöksen kotinsa myynnistä. Tunteella ja intuitiolla. Niin kuin kaikissa muissakin merkittävissä hankinnoissa. Ihminen yrittää keksiä myös järkisyitä päätöksensä tueksi, mutta loppujen lopuksi kuitenkin sydän ratkaisee senkin, kenelle sitä antaa rakkaan kotinsa myytäväksi.

Saimme ihanan myyjän kodillemme. Hän tuntui arvostavan samoja asioita kuin mekin, osasi pukea sanoiksi kotimme kauniit yksityiskohdat ja teki hienon videon myynnin tueksi. Odotukset olivat suuret, mutta toimeksiannon aikana kauppoja ei tullut, joten vaihdoimme myyjää.

Toinen myyjä oli ensimmäisen vastakohta. Itsevarmuutta uhkuva rakennuttamisen ammattilainen. Hänestä saa vaikutelman, ettei hän pelkää mitään!

Hän piti aktiivisesti meihin yhteyttä koko myyntiprosessin ajan. Aina, kun hän oli esitellyt talomme jollekin, hän kohteesta pois lähtiessään pirautti jo ensitunnelmat tai laittoi viestiä. Aina, kun joku oli käynyt talossamme, hän tarkkaan selvitti heidän taustansa ja tarpeensa. Sen jälkeen hän oli heihin yhteydessä! Kysyi, mitä he etsivät ja tarvitsevat, halusi auttaa heitä löytämään uuden kodin.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että aika nopeasti tämä toinen myyjä teki kaupat meidän talostamme. Itse kaupantekoon meidän ei tarvinnut osallistua muutoin, kuin paperilla. Myyjä hoiti kaikki yksityiskohdat ja kun kauppa oli tehty, hän toi minulle kukkia ja pullon Proseccoa. Aikamoista! Tulin kertalaakista yllätetyksi. Minunhan se olisi pitänyt hänelle kukkia ostaa!

Ostamisen sietämätön vaikeus

Meillä on kokemusta paitsi kodin myymisestä, myös ostamisesta. Olemme etsineet Oulusta uutta kotia ja saaneet hieman tutustua paikallisiin kiinteistönvälittäjiin. Jos ei ole helppoa myydä kotia, ei ole helppoa myöskään ostaa. Olemme laittaneet viestiä myyjille, joilla on sellaisia kohteita, joissa ei ole julkisia esittelyjä. Useamman kerran on tapahtunut niin, että meihin ei olla yhteydessä lainkaan.

Jos kuitenkin olemme onnistuneet sopimaan itsellemme esittelyn, joko yksityisesti tai menneet julkiseen näyttöön, on kaava aika lailla samanlainen. Myyjä ojentaa myyntiesitteen ovella. Jää eteiseen seisomaan saatesanoin: Jos teillä on jotakin kysyttävää, niin kysykää ihmeessä. Me ostajat kävelemme taloa läpi ja ihmettelemme sen yksityiskohtia. Ovella lähtiessä on jo ihan sanaton olo, on helppo jäädä miettimään asioita ihan itsekseen.

Kuntokartoituksiin liittyvissä asioissa näyttää olevan hyvin kirjavia käytäntöjä. Itse teetimme kuntokartoituksen jo saman tien, kun laitoimme talon myyntiin. Toimimme näin ensimmäisen välittäjän suosituksesta. Hänenkin oli helpompi kertoa kohteesta, kun sai ammattilaisen lausunnon kiinteistön kunnosta. Ollessamme itse yhtä taloa katsomassa Oulun Karjasillalla, kysyimme myyjältä kuntokartoituksesta. Talon kellarin katossa oli harmaata riitettä, joka heti herätti huolen talon kunnosta. Myyjän mukaan kuntokartoitusta voisi miettiä kaupanteon hetkellä. Ei tule tuota hetkeä ainakaan meidän kanssamme.

Kukaan ei ole kysynyt meiltä, mikä tilanteemme on tai minkälaista kotia olemme etsimässä. Kukaan myyjistä ei ole tosissaan halunnut ratkaista meidän ongelmaamme löytää uusi koti Oulusta.

Myyntityö ei ole helppoa. Mutta jos haluaa sitä tehdä ja saada tuloksia aikaiseksi, täytyy haluta ratkaista asiakkaan ongelmia. Kyllä myyjällä on oltava itse tuotteesta ja koko toimialasta valtava määrä tietotaitoa, jotta hän voi uskottavasti hoitaa myyntiprosessin alusta loppuun. Rovaniemen alueella ehdottomasti paras myyjä on Arto Tuisku. Tämä on minun kokemukseni. Hänen edustamastaan yrityksestä on kuulunut valtavasti hyvää – lämmin suositus kiinteistön myymiseen: Lapin Asuntopalvelut LKV Oy.

Harriet Urponen

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

4 kommentti

 1. Pirjo-Riitta Forsström says:

  Ihana kirjoitus. Suloinen tytär.??♥️

  1. says:

   Voi kiitos! Terveisiä Rovaniemeltä!

 2. henna suvitie says:

  onnittelut kodinne myynnistä! toivotaan et uusi koti löytyy sieltä Oulusta! Kaunista syksyn aikaa koko perheelle!

  1. says:

   Kiitos, Henna! Kyllä se uusi koti löytyy. Terveisiä Rovaniemeltä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *