Koti

Ah, nuo ihanat vihkot!

Puolita harmitus – pitkä oppimäärä.
Unelmista totta.
Notes.
Isoja ajatuksia.
Penni ajatuksistani.

Design: Anne-Mari West

Olen vihkoihminen ja nämä ovat minun vihkojeni nimiä. Rakastan vihkoja. Minulla on niitä useampia käsilaukussani, työpöydälläni, kotona. Jokaiseen tunnelmaan oma vihko, erilaisia vihkoja erilaisiin aihepiireihin. Rakastan pieniä kierreselkäisiä vihkoja, joista saa repäistä sivuja irti. Luovimpia muistiinpanoja teen vihkoon, jonka paperissa ei ole ruutuja eikä viivoja. Vihkot ovat täynnä tarinoita, minun maailmani saa niissä uusia muotoja.

Kuningasajatusten koti

Design: Anne-Mari West

Vihkot ovat ideoiden keräämistä varten. Aika usein mieleeni juolahtaa idea, joka minun täytyy muistaa. Enää en tee niin, että yritän painaa tuon asian mieleeni, vaan laitan asian ylös. Joskus kyse on vain muistiinpanosta liittyen johonkin arkiseen työhön. Joskus saan päähäni riimin tai laulunpätkän. Joskus saan idean, joka ansaitsee päästä tarkemman ajattelun kohteeksi myöhemmin.

Tykkään tehdä myös listoja tekemättömistä asioista. Olen lajitellut näitä asioita koon mukaan. S-hommat ovat pieniä juttuja, joita voi tehdä monta päivässä. XL-homma on iso tehtävä, jota täytyy edistää joka viikko. Mutta nyt olen oppinut tarkastelemaan tekemättömiä asioita kategorioimalla ne MUST DO, SHOULD DO ja NICE TO DO –luokkiin. Kaikkea ei kuitenkaan voi tehdä. Maailma ei tule tekemällä valmiiksi.

Tarinoiden saivo

Pidän tärkeänä sitä, että kirjoitan ajatuksistani. Tämä blogi on yksi alusta, minne näitä ajatuksiani kerään. Blogini syntyy tarina kerrallaan, ollen lopulta tarinoiden saivo.

Olen valtavan kiitollinen, kun joku ihminen antaa minulle palautetta kirjoittamisestani. On hienoa voida auttaa ihmisiä ajattelemaan. Minähän vain tarjoilen näkökulmia, joista sitten lukijan oma ajattelu jatkuu hänen maailmassaan. Jos lukija oivaltaa jotakin omasta elämästään minun avullani, olen onnistunut. Olen löytänyt tavan puhutella ihmistä, meissä kaikissa on niin paljon yhteistä. Jokaisella ihmisellä on kaipuu kohottautua, halu mennä eteenpäin. Haluan olla mukana omalta osaltani auttamassa, kannustamassa ja rohkaisemassa.

Avaan summittaisesti yhden vihkon, jonne olen kirjoittanut ajatuksen: Aika ei mene, sitä tulee! Jään makustelemaan tuota ajatusta ja otan siitä itselleni moton tuleviin viikkoihin. Kiitos, että istahdit samalle pysäkille kanssani!

Suosikkini vihkojen maailmassa on Anne-Mari West. Katso hänen valikoimansa täältä.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *