Keho

Mitä, jos hiihtäisit aina pelkkää alamäkeä?

Sain ihan mahtavan oivalluksen hiihtolenkillä. Oulussa hiihtäminen on melko helppoa, sillä täällä maasto on tasaista. Silti hiihto on ihan mahtavaa liikuntaa, siinä saa liikettä koko kroppa. En voi ymmärtää, miten nuoruudessa vihasin hiihtoa. Nyt rakastan sitä! Siihen oivallukseen vielä. Ei pelkän alamäen hiihtäminen edes olisi kivaa. Siinähän tulee kylmä!

Tarvitsemme kaikki edes pieniä ylämäkiä. Hiihdän välillä pitkän lenkin, jotta tunnen, miten energiani vähenevät ja kestävyys kasvaa. Odotan, että treenin jälkeen pääsen saunaan ja nauttimaan terveellistä ruokaa. Tämä olo, joka pitkästä treenistä tulee, on niin euforinen, että haluan sitä pian uudestaan. Tätä oloa ei tulisi, jos hiihtäisi vain alamäkeä.

Ihminen tarvitsee vastamäkiä. Alamäet ovat hauskoja, kun niitä saa hiihtolenkillä sopivasti – mutta hauskuus poistuisi, jos ei koskaan saisi hiihtää edes tasaista maastoa. Välillä on hyvä toden teolla ponnistella jonkun asian eteen. Silloin, kun oikein ponnistelee, myös oppii uutta ja kasvaa henkisesti. On hyvä käydä sopivissa annoksissa pois mukavuusalueelta, jotta sinne palaaminen palkitsee.

Vaikka olemme erinomaisia valitsemaan kaikkein mukavimman mahdollisen vaihtoehdon, suosittelen joskus valitsemaan toisin. Näitä valintoja joudumme tekemään, jos haluamme pudottaa painoamme tai tasapainoilemme tavoitepainossa.

Toivotan sinulle tsemppiä tähän viikkoon! Tee hyviä valintoja! Ja käy ihmeessä hiihtämässä!

-Harriet

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *