Keho

Mitä ajattelit aamulla ensimmäiseksi?

ajattelevaAloitin aamuni ajattelemalla. Heräsin sängyssä ja oikein pysäytin itseni – harkitsin tarkkaan, millaisia ajatuksia päästäisin läpi. Odotin ajatuksia. Mitkä niistä halusivat aamulla ensimmäisenä tulla luokseni?

Nälkä ehti ensimmäisten joukossa. Se kysyi vaativasti, miten aion sen tänään palkita. Hiljennän sen, lupaan kupin teetä ja runsailla täytteillä olevan ruisleivän. Tekisin marjaisen smoothien ja kuorisin makean klementtiinin. Ja kaiken päälle joisin suuren kupin kahvia. Se tyytyy jo tähän ja kääntyy pois.

Kauhea pissahätä, pakko nousta. Keho on ihan jumissa ja jäykkä, en ole enää nuori. Mitähän liikuntaa tänään harrastaisin? Joku ajatuksista yrittää väittää, etten ehtisi liikkumaan. Työnnän sen pois. Päätän ehtiä.

Lapsuuden ajatukset

Aikuiset vastaavat itse omista ajatuksistaan. Miksi en muista pikkulapsena ajatelleeni ollenkaan? Minä vain menin ja tein, leikin ja tunsin! Muistan kyllä tilanteita, jolloin oli hyvä mieli – toki niitäkin, kun olin surullinen. Mutta että olisin pysähtynyt ajattelemaan jotakin, en muista sellaista. Ehkä ajatukset olivat spontaaneja, hetkessä tapahtuneita oivalluksia.

Mitä ajattelen minusta?

Ei ole yhdentekevää, millaisia ajatuksia päästää päähänsä. Jos ne ovat kovin ankeita, siinä voi mennä päivä pilalle. Ja miten sitä ajattelee itsestään? Ihmisestä, jonka kanssa joutuu olemaan koko ajan. Jos häntä solvaa ja sättii, hänelle tulee varmasti siitä paha mieli. Parempi olisi puhua lempeästi ja ystävällisesti ja pyrkiä tuottamaan itselleen iloa.

Saattaa olla, että tarvitset treeniä. Niin minäkin. Kuuntelen tarkoin ajatuksia, jotka kohdistuvat minuun itseesi. Jos ajatus meinaa olla kriittinen, yritän kääntää sen kannustavaksi tyyliin: Ei joka viikko ole pakko pyyhkiä pölyjä, viikonloppuna on tärkeää levätä ja kerätä voimia arkeen. Tai: Ok, söin kermajäätelöä, elämä jatkuu. Eikö ollut ihanaa jäätelöä? Voit myös kuunnella ääntä hyvin tarkasti ja miettiä, kenelle se todellisuudessa kuuluu.

Näillä ajatuksilla lähden uuteen viikkoon. Tammikuu on taas takana – sydäntalvi jatkuu enää pienen hetken.

Ja kohta on kevät!

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *