Keho Koti

Minun paastoni

Minun paastoniElämässä on paljon turhaa. Kun avaan kodissani minkä tahansa kaapin oven, voisin aivan hyvin luopua suuresta osasta kaappien sisällöstä. Olemme keräilijäkansaa, mutta miksi? Hankimme koko ajan lisää asioita. Lisää ruokaa, lisää vaatteita, lisää tavaroita, vaikka edellisiä on vielä jäljellä.

Entä, jos luopuisimme ylimääräisestä? Pidättäytyisimme turhan hankkimisesta ja yksinkertaistaisimme päiviemme kulkua. Luopumalla ylimääräisestä saisimme lisää tilaa, mikä taas toisi järjestystä. Eikö se, jos mikä rauhoita mieltä? Samalla voisimme karsia ruokavaliostamme ylimääräistä.

Vähemmän uutisvirtaa, enemmän virtaa

Mihin käytämme vapaa-aikamme? Kuinka paljon aikaa menee siihen, että selaamme uutisvirtaa Twitterissä tai Facebookissa? Entä jos tekisimme siinäkin viisaampia valintoja, kuuntelisimme radio-ohjelmia tai leikkisimme lastemme kanssa? Liikummeko joka päivä? Yli nelikymppinen keho tarvitsee liikuntaa ja jos se ei sitä säännöllisesti saa, se heti varoittaa selkäkivulla tai niskajumilla.

Elämässämme on myrkkyjä, niitä on kehossamme ja mielessämme. Kuonaa, josta olisi syytä päästä välillä eroon. Haluan laskeutua paastoon. Minun paastoni kerää voimaa lempivuodenaikaani kesään. Yritän elää yksinkertaisempaa elämää en pelkästään ruokavaliooni liittyen, vaan muutenkin. Vietän mediapaastoa päätöksellä, että luen enemmän ja olen uutisvirrassa vähemmän. Vietän ekopaastoa syömällä paljon marjoja ja kasviksia ja syön lähiruokaa, jonka valmistan alusta saakka itse.

Minun paastoni on kuuntelemista

Tämä aika tekee hyvää myös hengellisen elämän hoitamiselle. Rukoilen enemmän ja yritän kuunnella, mitä asiaa Taivaan Isällä on minulle. Minun paastoni ei ole ankaraa luopumista nautinnoista, se on valintoja, joiden tiedän olevan minulle hyväksi. Minun paastoni ei ole vetäytymistä yksinäisyyteen vaan yksinkertaisten asioiden kanssa elämistä, arjen hetkien arvostamista ja hiljaisuuden antaman voiman oivaltamista. Uskon sen lisäävän hyvinvointiani. Ihan varmasti kohtaan kiusauksia. Niitä vastaan lähden taistelemaan, tavoitteena puhtaampi ja kevyempi olo.

Mieti, voisitko lähteä kanssani puhdistamaan kehoa ja mieltä kuonasta. Mieti, mistä voisit luopua – että saisit energiaa kehoosi, mieleesi ja sieluusi. Kuljetaan yhdessä pääsiäiseen asti ja katsotaan, mitä meille tapahtuu!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *