Työ

Minun Afrikkani

Terveisiä Afrikasta!

Sydämeni on niin täynnä kiitollisuutta siksi, että olen päässyt tälle ihmeelliselle matkalle Afrikan mantereelle. Olen nähnyt paljon asioita, joita en oikein vielä osaa edes käsitellä. Täytyy ottaa aikaa tämän kaiken sulattamiseen.

Olen saanut kokea uskomatonta vieraanvaraisuutta tavatessani paikallisia ihmisiä. Olen nähnyt niin upeita tanssi- ja lauluesityksiä, että näistä tulen kirjoittamaan vielä myöhemmin. Musiikki on näiden ihmisten elämässä vahvemmin läsnä, kuin missään muualla. Eniten minua ehkä puhuttelee se, että ihmiset elävät omassa elämässään hyvin vahvasti suhteessa muihin ihmisiin. Yhteisöllisyys saa täällä ihan uuden syvemmän ulottuvuuden. Vaikka ihmisillä täällä on hyvin köyhät oltavat, näyttää elämä monin paikoin valtavan rikkaalta.

Jos jostain, niin ilosta meillä olisi paljon opittavaa afrikkalaisilta! Kun opiskelija saa todistuksen raamattuopistosta, on tuota ylpeyttä omasta osaamisesta todella ilo olla todistamassa. Ilo näkyy ihmisen kehon kielessä ihan jokaisella askeleella. Iloinen ihminen on kaunis!

Kerron sinulle vielä ajan kanssa oivalluksista, joita olen sydämeeni tältä matkalta saanut. On ollut ilo olla näkemässä myös ihmisten vilpitöntä iloa olla kristitty! Onkohan Jumala täällä päiväntasaajan tuntumassa lähempänä ihmisiä?

Kiitos sinulle, joka olet ollut tavalla tai toisella ajatuksissasi mukana. Kiitos jokaisesta siunauksesta ja rukouksesta, jonka olen saanut!

Kiitos piispa Jukka Keskitalo ja Oulun hiippakunta, että sain mahdollisuuden olla mukana tutustumassa ystävyyshiippakuntaamme Viktorianjärven Itäiseen hiippakuntaan Mwanzassa. Olen ihan rakastunut Afrikkaan!

t. Harriet

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *