Koti

Hiljainen hetki ja Kaurismäen elokuva

Oulun tuomiokirkkoseurakunta tarjosi minulle ihanan lahjan: Club For Five -yhtyeen konsertin. Väki oli löytänyt tiensä kirkkoon. Tunnin mittainen konsertti oli hemmotteluhetki levottomalle mielelle. Musiikki vei jonnekin ikuisuuden äärelle tunnelmaan, jossa kiire konkretisoitui etäiseksi muistoksi. Musiikki todella hoiti rauhatonta sielua. Kauniit ihmisäänellä toteutetut äänimaailmat rauhoittivat hetkeksi omien ajatusten luokse. Mielikuvitus laukkasikin omia ratojaan, välillä ehkä liiankin lujaa. Kun vain hengitti syvään ja antoi ajatusten tulla ja mennä, löysin hetkeksi hyvän, rauhallisen olon.

On pysäyttävää istua täpötäydessä kirkossa, jossa lähes tuhat ihmistä pidättää yhtä aikaa hengitystään. Aplodit säästettiin konsertin loppuun ja tästä ilman äänentoistolaitteita toteutetusta konsertista jäi kiitollinen mieli.

Mestari Cheng

Lämmin suositus myös Kaurismäen uusimmasta elokuvasta, joka kantaa nimeä Mestari Cheng. Elokuvan rauhallinen rytmi sai viipyilemään tarinan äärellä ja oli hienoa seurata erityisesti suosikkinäyttelijäni Vesa-Matti Loirin hahmoa. Oli mukavaa, että niin monet Rovaniemen teatterin näyttelijöistä oli saanut sivuosan tässä näytelmässä, tuttuja kasvoja vilahteli myös bändissä.

Teatteriin oli löytänyt tiensä toinen toistaan charmantimmat, komealla tavalla harmaantuneet miehet ja naiset. Tämän tarinan luulisi maistuvan nuoremmillekin, ainakin heille, jotka pitävät aasialaisesta ruoasta ja lappilaisista maisemista.

Parasta kuitenkin oli saada katsoa elokuva rakkaan ystävän kanssa! Ilta – ja myös koko elokuvakokemus saa aivan uuden tason siitä, että pääsee keskustelemaan itselle merkityksellisistä sisällöistä toisen kanssa ja kuulee myös hänen ajatuksiaan juonesta ja henkilöhahmoista. Kulttuurintäyteisen päivän lahjana oli ensilumi, joka koristeli maiseman satumaisen kauniiksi. Miten ihanaa onkaan nähdä valkoista lunta!

Voi lumi, toit tullessasi valon.

Toit sydämeeni ilon, niin kaunis olet tänään.

Voi lumi, tämän hetken käärit hopeiseen paperiin.

Olet lahja minun mustaan syksyyni.

Ajatus sinulle, blogini lukija.

t: Harriet

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *