Koti

Isälleni syntymäpäivänä 2017

Sinä olet aina osannut leikkiä.

Sinä kevään lapsi, aprillipäivän poika, täytit viikonloppuna 66 vuotta. Haluan onnitella sinua jokaisesta vuodesta! Sinä et halua syntymäpäivälahjaasi käärittynä paperiin. Et myöskään halua, että sinulle ostetaan mitään. Niinpä syntymäpäiväsi aamuna äänitin sinulle laulun. Se laulu oli lahja ja tämä kirjoitus on se paperi, johon lahjan käärin.

Sydän täynnä kiitollisuutta

Olen niin kiitollinen siitä, että olen juuri sinun tyttäresi. Sinun oma pieni lintusi, niin kuin aina itse sanot. Sinä olet rakastanut minua niin paljon! Ja siksi minusta on tullut juuri tällainen nainen.

Olet antanut minulle luonteesi. Olet antanut minulle lempeytesi. Jopa ruskeat silmäsi annoit minulle. Annoit minulle musikaalisuutesi, annoit huumorintajusi, sain sinulta myös hetkeen heittäytymisen taidon. Mutta mikä tärkeintä, isä – sinä opetit minut leikkimään!

Leikkiminen on sitä, että heittäytyy täysillä siihen, mitä rakastaa. Tekipä sitten majaa tai juoksipa hippaa taskulamppujen kanssa pimeässä metsässä. Parhaat leikit ovat niitä, joissa voi turvallisesti kokea vaaran viehätystä ja syvää ystävyyttä. Sinä arvostat leikkiä ja se tarttui minuun, isä! Kun ihminen leikkii, lapsi tai aikuinen – ja hän nauttii siitä, siinä on jotakin niin oikeaa. Minä muistan lapsuuden leikkejä, ne kestivät päiväkausia. Niissä harjoiteltiin elämää varten.

Isyys – elämänmittainen matka

Sinä olit silloin eri ihminen kuin nyt. Tulit niin nuorena minun isäkseni. Olet oppinut ja kasvanut. Ihminen muuttuu elämänkokemuksen myötä. Kun on oikein vaikeaa ja sattuu pahasti, on se aina myös mahdollisuus päästä elämässä kokonaan uudelle tasolle. Minä tunnen sinut ja arvostan sitä, että kaikissa elämäsi tärkeissä valinnoissa otit huomioon minut. Isyys on elämänmittainen matka. Vaikka minä kuolisin, sinä silti olisit minun isäni.

Olemme niin samanlaisia, isä. Kun olemme hiljaa, voimme kuulla toistemme ajatukset. Minä tiedän, että sinulla on minua ikävä. Koska minullakin on, isä sinua! Sinun suuressa sylissäsi on turvallista olla ja jos minua tai lapsiani joku vaara uhkaisi, sinä tulisit heti auttamaan. Tämän maailman tuulissa on ihana tietää, että on jotain, joka ei muutu. Sinun rakkautesi minua kohtaan.

Olen niin iloinen, että olemme saaneet yhdessä esiintyä. Tiedät, miten tärkeää se on minulle, isä. Niissä hetkissä meidän rakkautemme välittyy myös muille, uskotko! Minulla on haaveita, joihin sinä kuulut, isä. Katso tuota kuvaa. Siinä sinä katsot minua rakastavasti. Mikään muu tässä maailmassa ei ole niin tärkeää kuin rakkaus.

Minä rakastan sinua, isä!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *