Koti

Kotikeittiössä vai kokkiohjelmassa?

Siinä se nyt on: Ruokaboksi.

Sain jo monta päivää ennen boksin saapumista tietää, että kuljetus saapuisi ovelleni tiettynä päivänä klo 18.30-20.30 välisenä aikana. Samana päivänä tuo kellonaika vahvistettiin minulle ja pääsin valitsemaan, halusinko, että laatikko jätettäisiin ulko-ovelle, autokatokseen, takaterassille tai muuhun valitsemaani paikkaan. Halusin laatikon ulko-ovelleni. Klo 19.15 ovikello soi.

Komea aikuinen mies sanoi: Moro! Ruokaboksi! Hän hymyili, ojensi laatikon syliini ja lähti. Ja niin me jäimme kahden. Ruokaboksi ja minä. Mies oli töissä, lapset olivat harrastuksissaan ja meillä oli kahdenkeskistä aikaa tutustua rauhassa toisiimme. Hmm.

Leikkasin varovasti kannen auki. Olin kuin lapsi jouluaattona, jännittynyt ja innoissaan. En malttanut odottaa, mitä sisällä olisi. Pulssi nousi ja minulla oli hyvä mieli.

Päällimmäisenä laatikossa minua tervehtivät Järvikylän Torpparin trio -salaatti ja tuore lehtipersilja sekä rasia tuoretta luomupinaattia. Erillisessä paperipussissa oli kolme punasipulia, sitruuna ja tuore chilipaprika. Tuore kurkku, pussillinen Ruposen porkkanoita, suomalaisia kirsikkatomaatteja ja kotimaisia perunoita kuului myös laatikon sisältöön. Lisäksi boksissa oli kaksi purkkia Abba tonnikalaa ja purkki kookoskermaa. Hiilihydraatin lähteenä oli aito italialainen Divella -rigatonipasta ja erillisessä pussissa jasminriisiä.

Näiden lisäksi laatikosta löytyi erillinen kylmäpussi, joka jäisi minulle itselleni ja jota voisin käyttää uudelleen. Kylmäpussiin oli pakattu maustettu lihapullatanko, eli possun jauhelihataikinaa mielenkiintoisessa pötkylässä, kananrintafileitä, purkki ruokakermaa ja toinen purkki Fraiche-kermaa. Kylmäpussissa oli pienempi kylmäpussi, joka piti raaka-aineet kylmänä ja jonka voisin laittaa pakasteeseen ja käyttää uudelleen.

Ruokaboksin sisältö, paljon värikkäitä kauden kasviksia ja tuoreita raaka-aineita.

Kuvittelin itseni kokkiohjelmaan, jossa pääsisin Harri Syrjäsen kanssa samaan keittiöön ja saisin taikoa näistä jotakin ihanaa ruokaa! Jännää! Ohjelman nimi voisi olla vaikka Harri & Harriet keittiössä.

Laatikosta löytyi Uuden asiakkaan info -lehtinen, jonka kannessa oli iloinen ja valoisa Vappu Pimiä! Lehti muistutti minua, että olin valinnut oivan arjen helpotuksen, sillä laatikosta löytyisi valikoituja, laadukkaita raaka-aineita ja helppoja reseptejä kotiovelleni kuljetettuna. Ja vielä yksi vihkonen, jossa oli viikon reseptit ja herkullisia kuvia valmiista ruoista. Vihko kertoi, että ruoanlaittoon kuluisi 25-55 minuuttia aikaa, riippuen reseptistä.

Ajatelkaa, meidän ruokalistallamme tällä viikolla oli mm. raikasta sitruunakanaa ja aromaattista kookosriisiä! Tämä annos oli minulle herkkua, vaikka lapset eivät niin ruoasta pitäneetkään. Värikäs tonnikala-pinaattipasta oli koko perheen suosikki ja sitä teemme ihan varmasti jatkossakin, ihan ilman Ruokaboxiakin. Ensi viikolla meille tulee MUKSUBOKSI! Jännä nähdä, mitä siellä on!

Kun oli nähnyt vähän enemmän vaivaa ruoan laitossa, tuli myös katettua hieman kauniimmin pöytä ja nautittua ruoasta hitaammin. Lämmin suositus ainakin kiireiseen viikkoon!   

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *