Työ

Kirjoittamisen merkityksestä painonpudotuksessa ja -hallinnassa

Yksi tärkeä kriittinen menestystekijä painonpudotusmatkallani on ollut kirjoitustaito. On hyvä pohtia asioita kirjoittamalla. Ihan niin kuin Kaarina Määttä sai minut kerran oivaltamaan, että vasta sitten, kun kirjoittaa niin oikeastaan tietää, mitä ajattelee. Kirjoittaessani saan dokumentoitua koko prosessin. Siinä kohtaa, kun tarvitsen uskonvahvistusta, voin palata tekstieni ääreen ja muistella, mitä missäkin vaiheessa koin.

Minulle kirjoittaminen on terapeuttista. Nautin suunnattomasti siitä, että pääsen purkamaan paperille jotakin kiinnostavaa teemaa. Pääsen helposti flow -tilaan, jos saan jäsentää ajatuksiani tekstiksi ja olen erityisen kiitollinen siitä, että saan sitä tehdä usein myös työkseni.

En kovinkaan usein koe mitään ”valkoisen paperin kammoa”. Päinvastoin. Ajattelen, että on ihana, kun saa keksiä, mistä kirjoittaa. Yleensä teksti myös syntyy melko nopeasti. Harvoin välttelen kirjoittamista. Luonnollisesti tähän kokemukseeni vaikuttaa se, että olen harjoitellut kirjoittamista. Olen saanut palautetta teksteistäni ja opin koko ajan uutta.

Jos saisin viettää unelmieni viikonlopun, kuuluisi siihen ehdottomasti kirjoittaminen. Miljöö on tärkeä, samoin tunnelma. On ihana saada istua rauhassa nojatuolissa lämpimän viltin mutkassa villasukat jalassa ja kirjoittaa. Kuppi kuumaa teetä – tällä hetkellä suosikkini on Pukka -merkistä piparminttu & lakritsi – ja ah, jo syntyy tekstiä. On helpompi kirjoittaa paljon kuin vähän. Minä harjoittelen ja pidän siitä.

Yritän aina kirjoittaa hyvää kieltä. Tämä koskee myös sähköpostiviestejä, WhatsApp -viestejä, some-viestejä ja kaikkia tekstejä, joita tuotan. Ajattelen niin, että kaikki omat kirjoittamisen rutiinini auttavat minua kehittymään kirjoittajana ja sisällöntuottajana. Silti oma vajaavaisuus on jotenkin niin tuttu ja läheinen tunne, kaikenhan voi kirjoittaa niin monella tavalla. Täytyy kestää epätäydellisyyttä ja se, että jollekin teksti ei kelpaa.

Tänään iloitsen siitä, että olen päässyt mukaan kirjoitusryhmään! Odotan prosessia ja ohjausta, ehkä palautettakin. Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa ja tekstien synnyttämisen inspiraationa käytetään Raamattua. Onpa jännä saada jälkeenpäin lukea, millaisia tarinoita tulen kirjoittamaan.

Iloa ja inspiraatiota sinulle näihin syyskuun viimeisiin päiviin!

-Harriet

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *