Koti

Irti päästämällä enemmän irti lomasta

”Ptruui, ptruuii, lypsylleee!”

Loma. Neljä kirjainta ja niin paljon odotuksia. Monta viikkoa ilman aikatauluja ja ilman muiden asettamia tavoitteita. Käytin hetken aikaa unelmointiin ja pohdin, millainen olisi ihan täydellinen loma. Tarkoitan lomaa näissä olosuhteissa, kun ei voi paeta Välimerelle tai matkustaa ylipäätään kotimaasta minnekään. Toki onnistuneessa lomassa voisi olla paljon muutakin, mutta listasin tähän kymmenen asiaa, jotka ensimmäisenä nousivat sydämelleni ja jotka ainakin yritän lomallani tehdä.

Mistä sitten aion päästää irti? Aion irrottautua tietoisesti arjesta. Kytken pois herätyskellon ja mahdollisimman monet muutkin hälytysäänet. Käännän katseeni kohti positiivisia asioita ja yritän helliä itseäni hyvällä ruoalla, levolla ja liikunnalla. Irrotan otteeni liiallisesta herkuttelusta, sillä tiedän, mitä siitä seuraa.

Jos aurinko paistaa ja on hyvä sää, en stressaa kotihommista. Niitä ehtii tehdä myöhemminkin. Viikkosiivouksenkin voi hoitaa mahdollisimman helposti ja nopeasti.

Olin ystävän muuttoapuna ja samalla päätin myös päästää irti ylimääräisestä tavarasta. Ihminen ei tarvitse hirveää määrää tavaraa. Tähän voisin panostaa tänä kesänä ja yksinkertaisesti myydä tai antaa pois asioita, joita en enää tarvitse.

Tässä on minun kesälomani listaus, pohdipa mikä sinun lomastasi tekee loman. Ja jos sinulla ei ole lomaa, niin aina voi viettää pienen lomahetken illalla tai viikonloppuna. Miniloma arjen keskellä voi yhtä lailla koostua pienistä asioista, jotka tuovat elämään ripauksen ylellisyyttä. Olen ottanut arkeeni aamulenkin jo reilu vuosi sitten ja siitä pidän kiinni edelleen. On järkyttävän ihanaa pulahtaa aamulenkin jälkeen viileään jokeen.

Kesäloman Bucket List by Harriet

 • Suppailuretki, jolla pysähdytään nauttimaan eväistä
 • Elävää musiikkia, ehkä jollakin klubilla tai terassilla
 • Päiväunet riippukeinussa
 • Pyöräretki torille, jossa istahdetaan alas nauttimaan kahvit ja mansikoita
 • Yliyön yllätysloma ystävän kanssa outoon kaupunkiin
 • Auringon ottoa ajan kanssa äänikirjaa kuunnellen
 • Hemmottelupäivä, johon liittyy lettikampaus
 • Kahdenkeskistä aikaa tyttärien kanssa, molempien erikseen
 • Romanttinen päivä puolison kanssa kahden
 • Yllätysten piknik, jonka menu ja ohjelma on itselle yllätys

Ihanaa kesää!

-Harriet

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

2 kommentti

 1. Jarkko says:

  Listan viimeinen kohta voikin olla haaste…

  1. says:

   Heippa, niinhän sitä luulisi. Mutta minä ajattelen, että jos laittaa vaikkapa siskon asialle, voi tämänkin piknikin järjestää 🙂 Iloa kesäpäivääsi! t. Harriet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *