Työ

Ihmeellisten naisten päivä

Kuva: Anne-Mari West Photography

Mikä energia, mikä tihkuva tunnelma syntyi siitä, kun Rovaniemen Kehitys ja Rovaniemen yrittäjänaiset järjestivät verkostoitumistilaisuuden paikallisille naisyrittäjille. Lähteentien Pirtti kääri naiset tunnelmalliseen syliinsä ja päivän aikana saatiin nähdä kaikkea mahdollista liikutuksen kyynelistä aina naurunremakkaan saakka.

Nämä naiset ovat kulkeneet samaa polkua. Toisten polku on vasta alullaan, kun jotkut ovat tallanneet jo kymmenet vuodet yrittäjän tiellä. Onneksi polut aina aika ajoin risteävät ja matkalla kohdataan ystävien kanssa. Saatetaanpa taivaltaa kappaleen matkaa yhdessäkin, kun taas tiet hetkeksi erkanevat.

Kukaan ei voi kehittyä yksin, se on selvää. Ihmisen jalostuminen sellaiseksi, että hän yltää parhaimpaansa, tarvitsee aina peilikseen toisen ihmisen. Siihenkin, että ihminen voi kokea itsensä tärkeäksi, tarvitaan toista ihmistä.

Onnistumisen ja epäonnistumisen ero

Naisyrittäjien puheenjohtaja Kerttu Helynen aloitti päivän tuhdilla tavaralla. Hän väitti, että monen tasaista latua kulkevan ihmisen elämästä puuttuu rohkeus muuttaa elämäänsä. Sen sijaan pelkäämme epäonnistumista joskus niin paljon, että jätämme sen takia välttämättömiäkin muutoksia tekemättä.

– On olemassa vain onnistumisia. Se juuri on onnistumista, kun saan tietää, mikä ei toimi. Joku saattaa ajatella, että tuolloin kyseessä on epäonnistuminen. Itse ajattelen, että nämä vaiheet ovat välttämättömiä portaita ja kokemuksia itselleni parempaan, menestyksekkääseen, tasapainoisempaan ja onnellisempaan olotilaan.

Kerttu kysyi hyvin oleellisen kysymyksen.

Mitä kaikkea Sinä olisit valmis muuttamaan juuri nyt, jos tietäisit aivan varmasti, että tulet onnistumaan loistavasti?

Olisin ihan varmasti rohkeampi. Olisin nopeampi. Ottaisin riskin. Minunhan ei tarvitsisi pelätä epäonnistumista. Jään hymyillen haaveilemaan tulevasta ja päätän, että tästä me juttelemme Kertun kanssa vielä.

Päivän anti

Eija Jussila-Salmi (vas.) ja Kerttu Helynen olivat järjestäjinä naisyrittäjien verkostoitumispäivässä. Kuva: Harriet Urponen

Verkostoitumispäivässä jaettiin paitsi yrittäjätarinoita, myös tunteita, osaamista ja tietoa jaksamisesta ja hyvinvoinnista. Monen yrittäjän menestyksen salaisuus on siinä, että hän antaa omastaan muille. Mitä suuremmat paineet yrittäjällä on, sitä tärkeämpää on jakaa taakkaa jonkun kanssa.

Lahjojen kanssa on sama juttu. Kukaan ei ole kaikessa lahjakas, on järkevää etsiä kumppaneita, joiden kanssa voi luoda yhdessä laajemman osaamisverkoston. Menestyneillä yrittäjillä on paljon yhteistä. He ovat saaneet puhjeta kukkaan siksi, että heillä on ollut ympärillään ihmisiä, jotka ovat arvostaneet heitä. Menestyneet yrittäjät haluavat palvella. Kun meistä aika jättää, emme saa mitään mukaamme. Jos haluamme jättää jotakin arvokasta jälkeemme, meidän on tuotettava arvoa muille. Nostamalla muiden elämänlaatua, pääsemällä osaksi jonkun muun ihmisen tarinaa, tuotamme arvoa, jolla on kauaskantoisia vaikutuksia.

Mitä opin tänään? Heräsin ajattelemaan, että jokainen olemme tärkeässä asemassa antamassa kannustavaa palautetta yrittäjäkollegoille. Olemme myös tärkeässä roolissa suosittelemassa muiden palveluja. Mutta miten voimme suositella sellaista, josta emme mitään tiedä? Siksi tämä päivä oli arvokas – sain tutustua ihmeellisiin naisiin! Aion tämän päivän rohkaisemana olla yhteydessä joihinkin yrittäjäkollegoihin.

Ehkä kultainen oivallus yhteisestä verkostoitumispäivästä oli se, että voimme parhaiten auttaa toisia tehdessämme sitä, mitä rakastamme ja parhaiten osaamme tehdä.

Paljon onnea nuorekas 70-vuotias Rovaniemen naisyrittäjien yhdistys!

Myös minä (ja Saivo) olemme osa Rovaniemen yrittäjänaisia.

Kiitos yrittäjäkollegalle, kiitos lukijalle.

Sinun, Harriettisi

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *