Koti

Tunnelman merkityksestä

”Ihmiset eivät muista, mitä olet sanonut. Ihmiset eivät muista, mitä olet tehnyt. Mutta ihmiset muistavat tunteen, jonka olet heissä saanut aikaan.”

Maya Angelou

Hyvää huomenta! Millainen päivä sinulla on tänään? Millä mielellä heräsit tähän syyskuun ensimmäiseen maanantaiaamuun? Onko sydämesi iloinen ja odotatko jotakin mukavaa tapahtuvaksi, vai murehditko jotakin, ahdistaako joku edessä oleva tilanne jo etukäteen?

Tunnelma. Mitä se siitä nousee sinulle mieleen? Olen pohtinut paljon sitä, mikä merkitys tunnelmalla minulle on. Otetaanpa esimerkki kotoa, siivouspäivästä. Saan kuunnella äänikirjaa tai hyvää podcastia ja siivota omaan tahtiin. Välillä hörppään kupin kahvia ja istahdan nauttimaan työni tuloksista, jaksan jatkaa hyvällä mielellä vaikka kuinka kauan, koska tunnelma sallii sen.

Entäpä jos astut vaikkapa työpaikan kahvihuoneeseen. Ei mene kovin kauan, että aistit päivän tunnelman. Iloinen puheensorina ja viikonvaihteen kuulumisten kertominen viestii samalla myös työyhteisön senhetkisestä tunnelmasta. Jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa siihen.

Itse pidän tärkeänä tunnelman merkitystä kaikessa tekemisessä. Tunnelma syntyy ihmisten kohtaamisissa pitkälti ilman sanoja. Kun tehdään yhdessä asioita ja nähdään, mikä merkitys koko tiimin innostumisella asiaan on, saavutetaan varmasti enemmän kuin latistuneessa ilmapiirissä. Tunnelma on fiilis, joka antaa tekemiselle tempoa, se on asioita eteenpäinsaattamisen voima.

Olen yrittänyt lapsillekin kertoa siitä, miten tärkeää on puhua toisille ystävällisesti. Puheen sävy antaa paljon viitteitä siitä, millainen tunnelma tilanteessa on, tämä pätee kaikkialla, kotona ja maailmalla.

Ja tokihan kynttilät virittävät ihan omanlaisensa tunnelman. Miksi? Siksi, että valo voittaa pimeyden. Uskotko?

Iloa päivääsi!

Harriet

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *