Koti

Rakkauden laki muuttaa kaiken

beach
Ja suurin niistä on rakkaus.

Viikon teema on rakkauden laki. Eikö laeista juuri tule mieleen säännöt, joita tulee noudattaa? Rakkauden laki ikään kuin velvoittaa meidät rakastamaan. Rakkaus onkin teon sana. Se ei ole pelkkä tunne, se on päätös. Pitkässä parisuhteessa tämä näkyy selvästi. Siinä rakastavaiset päättävät yhdessä rakastaa, vaikka. Rakastaminen on tahtotila. Silloin mitataan miestä tai naista, kun jaksaa rakastaa siitä huolimatta, vaikka toinen ei enää ansaitsisi rakkautta.

Rakkaus

Se on sana, jota ei voi selittää tyhjiin. Siitä riittää ammennettavaa, kysykää vaikka professori Kaarina Määtältä. Englanninkielinen sana love on myös verbi. Itse ajattelen, että rakkaus on verbi, vaikka kieliopillisesti näin ei olekaan. Rakkaus on tekoja. Voin joka päivä päättää, mitä rakkauden tekoja teen tänään.

Yksi pyyteettömimmistä rakkauden muodoista on äidinrakkaus. Siinäkin rakkaus on päätös. Vaikka lapsi olisi kuinka hankala tahansa, tai tekisi jotakin ihan kamalaa, ei äidin rakkaus lastaan kohtaan lopu. Tai no, jos äiti päättää, ettei hän rakasta, voi rakkaus loppuakin – mutta yleensä äidit jaksavat kaikesta huolimatta rakastaa lapsiaan.

Rakastamisen taito on tärkeä taito. Se on taito, jossa tehdään työtä sen eteen, että toinen onkin ensimmäinen. Mutta se ei riitä, että puhut, muttet tee mitään. Jos vain sanot rakastavasi, muttet tee mitään, jää lupaus vajaaksi. Rakkaus on tekoja. Teot ovat konkreettisia asioita, joita tapahtuu.

Ihminen on saanut lahjaksi kyvyn rakastaa ja tämä pyyteetön rakkaus on Jumalan lahja ihmisille. Mutta siinä meillä on harjoittelemista, että oppisimme rakastamaan vihamiehiämme. Se on vaikeaa, mutta ei elämän kuulukaan olla helppoa. Jos vihaamme enemmän, viha lisääntyy. Jos rakastamme enemmän, lisääntyy rakkaus. Rakkaus voi muuttaa kaiken. Siinä on rakkauden laki.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *