Työ

Miten rauhoittaa vaelteleva mieli?

Olen ladannut akkujani. Levännyt ja kuunnellut omaa sisäistä ääntäni. Se ei päästä minua helpolla. Se vaeltelee ympäriinsä, ihan kummallisissa asioissa. Olen tietoisesti yrittänyt keskittyä yhteen asiaan kerrallaan. Se ei ole helppoa. Mieli vaeltaa siellä ja täällä, ajatus harhailee ja hyppelee aiheesta toiseen. Yritän ymmärtää itseäni, sitä, mitä pinnan alla on.

Puhun itselleni lempeästi. Kutsun itseni levähtämään yhteen pieneen hetkeen. Olinpa sitten mustikkametsässä tai teatterissa ystävän kanssa. Päästän ikään kuin ajatuksiani irti. Jostainhan ne tulevat, ehkä niilläkin on tarkoituksensa. Nyt on aika tyhjentää levotonta mieltä ja antaa tilaa uusille ajatuksille.

Jos pää on täynnä kaikkea mahdollista, voiko siellä edes syntyä uusia ajatuksia?

Olen yrittänyt olla mahdollisimman vähän tietokoneella. Haluan antaa aivoilleni lepoa. Kännykästä en ole pystynyt pitämään lomaa, mutta senkin kanssa olen ollut normaalia vähemmän tekemisissä. Olen miettinyt, mistä kaikista asioista saan olla kiitollinen. Nämä asiat antavat minulle voimaa.

Tässä sinullekin minun reseptini kiireisen olon pois hätistämiseen ja vaeltelevan mielen rauhoittamiseen.

Resepti vaeltelevan mielen rauhoittamiseen

Mene veden äärelle, jää veden äärelle seisomaan.

Katso vettä. Näe sen lukuisat yksityiskohdat. Miten veden pinta väreilee? Millainen valo sen läpi heijastuu? Mitä näet veden läpi? Onko vetesi joki, järvi, lampi vai meri?

Näetkö pohjaan saakka? Kimalteleeko hiekka veden pohjassa? Millaista hiekka on rannassa? Entä miltä äänimaailma kuulostaa?

Jos mahdollista, mene veteen. Tunne, miten se hivelee ja rauhoittaa sinua. Viilentää kuumat ajatuksesi. Hengitä syvään, nauti.

Kiitollisena sinusta, Harriettisi

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *