Keho

Mitä sinä olet päättänyt aloittaa tänään?

Oletko aamuihminen? Millä ajatuksella heräsit tähän maanantaihin? Uusi päivä, uusi viikko – ihmeellinen uuden alku. Ethän vain aloittanut tänään laihdutuskuuria? Ethän päättänyt aloittaa säännöllistä liikuntaharrastusta? Ethän eilen ajatellut, että huomenna alan syömään kevyemmin? Wannabe laiha, wannabe hyvä äiti, tai wanna be onnellinen… Tiedätkö, miten suuria muutoshankkeita nämä ovat? Liian suuria.

Pienennä eräkokoa

Täytyy pilkkoa paloiksi. Otetaan vaikka tämä minulle niin rakas aihe, eli laihduttaminen. Tiedämme vallan mainiosti, ettei kaikkea voi muuttaa kerralla. Emme mitenkään voi muuttaa koko ruokavaliotamme ja elämäntyyliämme yhtenä maanantaina. Tai no, poikkeus vahvistaa säännön. Mutta tiedätkö jonkun, joka on tehnyt sen ja onnistunut siinä? Hankkiudu heti hänen läheisyyteensä ja opi häneltä.

Kuva: Harriet Urponen
Kuva: Harriet Urponen

Entä jos katsoisimme peiliin ja toteaisimme: Tällainen minä olen. Hymyilisimme itsellemme ja kiittäisimme siitä, millaiseksi Luoja on meidät luonut. Päättäisimme hyväksyä itsemme juuri tällaisena ja ottaisimme tälle viikolle yhden pienen askeleen. Vaikkapa sen, että syömme koko viikon säännöllisesti. Aamulla, lounaalla, välipalalla, päivällisellä ja iltapalalla nauttisimme hyvällä omallatunnolla terveellistä ruokaa lautasmallin mukaan. Lupaus olisi syödä säännöllisesti. Minä sitoudun tähän!

Jos mietimme äitiyttä tai isyyttä, niin täydellisyyteen on kaikilla vielä pitkä matka. Minkälainen äiti (tai isä) sinä haluat olla? Ihannekuvassasi on varmasti piirteitä omista vanhemmistasi, isovanhemmistasi tai jonkun ystäväsi ihanasta äidistä tai isästä. Emme kuitenkaan voi muuttua vanhempana kovin valtavasti yhtenä maanantaina. Voisimmeko tällä viikolla ottaa vain pienen askeleen ja mennä mukaan lapsen yhteen leikkiin. Näin tarjoaisimme lapselle yhden iloisen hetken oman rakkaan äidin tai isän kanssa.

Elämä on välillä yhtä suunnittelemista. Suunnittelemme juhlia, lomamatkoja, sitä ja tätä. Aina suunnitelmat eivät toteudu ja voi tulla takapakkeja, kun tavoitteet eivät täyty. Siinä voi sitten miettiä, minkälaisessa roolissa tämä takapakki on minun elämässäni vaikkapa viiden tai kymmenen vuoden päästä. Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla – asenne kuntoon ja taas mennään! Kohti uusia nöyryytyksiä…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *