Keho

Lihomisen pelko voi estää elämästä!

Näin kesällä tulee mietittyä aika paljon omaa painoa. Helteellä ei oikein voi pukeutua kovin peittävästi ja paljasta pintaa näkee paitsi vastaantulijoissa, myös somevirrassa. Kirjoitin tämän blogikirjoituksen myös itselleni muistutukseksi siitä, että mieluummin kuin murehtia omaa painoa, kannattaa kesästä nauttia täysin rinnoin.

Niistä puheenollen joku oli pahoittanut mielensä nähtyään naisen tissit. Minua niiden näkeminen ei haittaa, en tiedä mitään luonnollisempaa kuin ihmisen paljas iho. Itse asiassa sain ihan parhaat naurut, kun näin sellaisen piirroskuvan, missä jo iäkkäämpi nainen istui ropelituulettimen edessä ja piti rinnoistansa kiinni nostaen rintojansa ylöspäin niin, että viilentävä ilmavirta pääsi myös rintojen alle. Teki heti mieli kokeilla tätä varsin käyttökelpoiselta tuntuvaa viilennyskikkaa. Idean keksijän kannattaisi melkein Niksi-Pirkkaan tuo kuva lähettää.

Kesä ja mansikat

Kesä on herkuttelijan kulta-aikaa. Tarjolla on niin laaja valikoima ihania, värikkäitä kasviksia ja tuoreita marjoja, kuten mansikoita. Eikö mansikka olekin kaunis! Se on kaunis, vaikka se on pullea, punainen ja sen pinta on mukavasti rypyläinen. Ihan niin kuin keski-ikäisen naisen reisi ilman Photoshoppia tai filttereitä. Niissä, reisissä siis – kuuluukin näkyä elämisen jäljet, jotka ovat tuoneet niihin pehmeyttä ja kurvikkuutta. Ja miten vahvat naisen reidet voivat ollakaan! Niissä on voimaa! Kesällä on hyvä harjoitella sitä, että opettelee katsomaan omaa kehoaan lempeämmin.

Helle pakottaa meidät riisuutumaan. Bikinit paljastavat, että on tullut herkuteltua. Mutta mitä se haittaa? Kesä on niin ihanaa aikaa, että sitä kannattaa viettää jokaisesta päivästä ja myös kesän herkuista nauttien. Kun ajatus painonnoususta hiipii luokseni, vedän esiin banderollit. Ne, jotka olen askarrellut mieleni sopukoissa valmiiksi vilkkaan mielikuvitukseni avulla. Yhdessä banderollissa lukee: SEIS! ÄLÄ ARVOSTELE KENENKÄÄN KEHOA. EDES OMAASI! Toiseen on kirjoitettu kissankokoisilla kirjaimilla: KOMMENTOI MITÄ TAHANSA, MUTTA ÄLÄ KEHOANI!

Kesä, oot niin mun juttu!

Harriet

Kehorauha itsellekin

Jokaisella meillä on oma keho. Ilman sitä emme olisi edes olemassa. Haluan haastaa itseäni nyt ihan uudenlaiseen toimintamalliin. Nyt, kun kerran olen päättänyt päästä irti laihdutuskierteestä, minun täytyy lopettaa jatkuva oman kehon arvioiminen painon näkökulmasta. En voi myöskään jokaisen jäätelön kohdalla olla pahoillani sen syömisestä. Oikeasti! Jäätelö on ihanaa! Ja lihomisen pelko estää ihmistä elämästä!

Ystävällisyys on hyvä ase myös itselle, jos vahingossa itse alkaa käyttäytyä sopimattomalla tavalla. Eikö se ole sopimatonta, jos arvostelee ja moittii siitä, miltä näyttää. Tai sitä mitä syö. Ankarat säännöt eivät johda toivottuun lopputulokseen, mutta lempeys ja ystävällisyys johtavat. Kesä on valtava mahdollisuus pitää itsestä hyvää huolta; liikkuen ulkona ja vedessä, leikkien, pelaten, suppaillen ja hyvää ruokaa nauttien.  

Oletko joskus tosissasi kokeillut sitä, että olisit lempeämpi ja armollisempi itseäsi kohtaan? Siis ihan oikeasti niin, että kun huomaat tuollaisen oudon ajatuksen hiipivän tietoisuuteesi, painat pause -nappia. Ihan niin kuin pysäyttäisit tilanteen ja hetken aikaa analysoisit, että mitä tässä oikeasti tapahtuu. Jos ajatus on joku kummallinen tyyliin ”voi ei, olen lihonut ja lihon vain lisää, jos syön tämän jäätelön”. Tai ”repsahdin herkkuihin, miten voin olla näin saamaton?” niin kaiva omat banderollisi esiin ja marssita nuo ajatukset vaikka merelle.

Ala kanssani nauttimaan kesästä nyt heti, jookos!

Sinun, Harriettisi

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *