Keho

Mitä yhteistä on painonpudotuksella ja marjanpoiminnalla?

Olen poiminut marjoja kuin hullu. Mustikankiilto silmissä olen viipottanut metsässä. On mahtavaa poimia mustikoita, kun marjoja on sinisenään! Olen aina ihmetellyt sitä ”oma maa mansikka, muu maa mustikka” -sananlaskua. Miten niin muu maa mustikka? Enemmän täällä mustikoita kasvaa kuin mansikoita!

Poimin poimurilla, en käsin. Toki haluaisin poimia käsin ja nauttia marjojen puhdistushetkestä käsin poimitun ämpärin jälkeen. Olen mitannut aikaa ja todennut mielenkiintoisen seikan. Jos poimin poimurilla, ämpäri täyttyy nopeammin ja puhdistus vie enemmän aikaa. Jos poimin käsin, on poimiminen luonnollisesti hitaampaa. Aika on suunnilleen sama siihen, että ämpärillinen on pakasteessa. Yleensä saan kyllä kavereita puhdistamaan marjoja.

Ensin tuntuu, ettei tapahdu mitään. Tuntuu, että vie ikuisuuden, että ämpärin pohja peittyy. Vaatii sinnikkyyttä saada ämpäri puolilleen ja ennen kuin ämpäri on täynnä, on monta kertaa tullut ajatelleeksi, että kohta riittää.

Miten niin muu maa mustikka?

-Harriet

Painonpudotus on kuin marjanpoimintaa. Alun uusien tapojen toistaminen vaatii paljon ja kestää jonkun aikaa ennen kuin mitään tuloksia on nähtävillä. Kun pääsee vauhtiin, niin homma alkaa sujua. Tasaisen varmasti ihmeitä tapahtuu, kun vain uskollisesti jatkaa noudattaen tavoitteeseen vääjäämättä vieviä hyviä tapoja ja rutiineja.

Itse olen tällä hetkellä siinä tilanteessa, että olen melkein saavuttanut tavoitteeni. Tämä se vasta luonteen lujuutta vaatii, sillä tiedostan, että tämä on heikko kohtani. Aina ennenkin ollessani juuri tässä tilanteessa, melkein tavoitepainossani, on tapahtunut jotakin kummallista. Olen sulkenut silmäni liian aikaisin. Olen uskotellut itselleni, että olen iso tyttö ja osaan jo. Ja vuosi, korkeintaan kaksi, niin olen ollut samassa tilanteessa kuin ennekin. Paino on lähtenyt kiipeämään ylöspäin.

Nyt en sulje silmiäni. Vien tämän projektin nyt loppuun saakka ja pian alkaakin työ, jota en ole koskaan aiemmin tehnyt. Nimittäin tasapainoilu ja uusien, opittujen tapojen harjoittelu niin, ettei paino nousisi. Siihen tarvitsen apua. Onneksi apua on saatavilla. Yksi hyvä konsti on poimia kovasti marjoja, sillä niitä kun on paljon ruokavaliossa, voi hyvin.

Voi sinäkin hyvin!

t: Harriet

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Aila Koljonen says:

    Tsemppiä❤️

    1. says:

      Kiitos, Aila!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *