Keho Työ

Lempivalitusvirteni ja innovaatiot

Iloitsen positiivisista näkökulmista. Jo kauan sitten olen päättänyt olla jakamatta negatiivisia uutisia sosiaalisessa mediassa. Rakastan raikkaita näkökulmia ja sellaisen minulle juuri tarjoili Paula Kähkönen Valmennustalo Temposta. Hän luennoi työnohjauksesta ja puhui paljon tärkeää asiaa siihen liittyen. Ihan pienenä kuriositeettina koko osuudessaan, hän herätti meitä kuulijoita kysymään itseltämme, mikä on meidän ikioma lempivalitusvirtemme.

Mikä on se asia, josta jaksamme aina vain uudelleen ja uudelleen valittaa. Onko se sää vai maanantai? Ikuinen kiire ja riittämättömyyden tunne. Liittyykö se siivoukseen vai laihduttamiseen… Otan syliini kestolempivalitusvirteni laihduttamisen ja tutkailen sitä hieman. Istun sen kanssa alas ja oikein kääntelen sitä sylissäni. Halaan sitä. Hymyilen sille. Miksi jaksan aina uudelleen ja uudelleen puhua tästä aiheesta? Sen täytyy kuulua oleellisesti elämääni! Minkä muutostoiveen tämä virsi esittää? Oivallan haluavani itselleni kevyemmän olon. Teen päätöksiä tämän asian eteen ja jo tänään täytän lautaseni järkevästi. Hyvän olon avaimet on minulla itselläni.

Minäkö innovaattori?

Virtaa kinttaisiin – hyvemmän työelämän puolesta! –tapahtumassa puhuttiin myös innovaatioista. Työterveyslaitoksen erikoistutkija Mervi Hasu teki seminaariväelle testin ja löysi joukostamme useita arjen innovaattoreita. He eivät tyydy lepäämään laakereillaan vaan ovat alati kehittämässä ja parantamassa vallitsevia olosuhteita. He uskaltavat pyytää apua ja tekevät päätöksiä toteuttaessaan innovaatioitaan. He keksivät tuotteita tai palveluja, jotka tuottavat asiakkaille lisäarvoa ja he harrastavat aivan uudenlaista kysymyksenasettelua. Heillä on kunnianhimoisia tavoitteita ja he ovat valmiita puolustamaan omaa ideaansa, jotta saavat sen läpi. Tapasimme yrityshaastattelun merkeissä Panu Vapaavallan (Amandan), joka on innovoinut kylmätekniikkaa hyödyntävän kivunlievitystuotteen.

Digitaalisuudesta

Virtaa kinttaisiin –tapahtumassa sivuttiin myös digitaalisuutta. Digimaailman liikkeenjohdon ammattilainen Katri Harra-Salonen tunnusti itsekin olevansa hieman ”hullu” lähtiessään avaamaan kolmessa vartissa tätä aihetta. Hän esitteli oman digitaalisen tarinansa ja osoitti omat kytköksensä digitaalisuuteen liittyen.

Digitaalisuus näkyy kaikkialla! Eipä juuri ole toimialaa, jossa digitaalisuutta ei näkyisi. Päivän sana on yllätys yllätys: muutos. Nopea muutos. Koko ajan täytyisi olla hereillä ja olla utelias, koko ajan tulisi kehittää omia taitoja digitaalisuuden saralla – eikä ikinä tule valmiiksi. Tarvitsemme asennetta, jossa muutoksesta täytyy yrittää ottaa kaikki irti ja näin matkasta voi myös nauttia!

Digitaalisuus on kokonaisvaltaista ajattelua, jota voidaan hyödyntää liiketoiminnassa. Se ei ole vain markkinoinnin apukeino, vaan sanan alle kätkeytyy valtavasti mahdollisuuksia. Muutoksia on muuallakin, kuin teknologioissa. Muutokset liittyvät verkostoihin ja toimialojen arvoketjuihin, saatavilla olevaan dataan ja sen hyödyntämiseen sekä siihen, miten tavoitetaan asiakas uudella tavalla. Digitaalisuuden avulla voidaan tavoittaa kokonaan uusia markkinoita, saavuttaa uusia markkina-alueita, tehdä uusia tuotteita ja järjestää tuotantoa eri lailla. Digitaalisuus näkyy tehokkaissa tavoissa organisoida prosesseja ja sen avulla voidaan saavuttaa enemmän vähemmällä.

Digitalistit ovat pian kaikkialla. Napapiirilläkin!

Virtaa kinttaisiin -tpahtuma kokosi n. 100 osallistujaa Santa Claus –hotellin saliin kuulemaan alustuksia ja keskustelemaan yritysten ja työn kehittämisestä, työelämän ennakoimattomiin muutoksiin sopeutumisesta, digitalisaatiosta ja siitä, miten jokaisessa meissä voi asustaa pieni innovaattori.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *